4 anys i 100 dies de Vicent Marí: El Consell d’Eivissa continua instal·lat en el clientelisme i es posa de perfil davant de tots els problemes de la nostra illa

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa lamenta que Vicent Marí continua posant-se de perfil davant de tots els problemes de la nostra illa, com s’ha vist després de l’últim estiu. Per no assumir cap responsabilitat, l’únic que ha fet i continua fent en aquesta nova legislatura és buscar excuses en la resta d’administracions. Quan es compleixen 100 dies de la nova legislatura, i després dels seus primers quatre anys, la situació és encara pitjor: Més intrusisme que mai, més descontrol, més saturació i col·lapse, cap solució a les necessitats d’Eivissa i la pitjor manera de començar el mandat, amb la imposició de la modificació del PTI per beneficiar interessos especuladors. El grup PSOE al Consell Insular es compromet a fer front al model que Vicent Marí vol imposar a Eivissa de turistificar encara més el camp, autoritzar lloguers turístics en els espais naturals protegits, que fins ara estaven completament prohibits, i facilitar noves construccions i nous usos en sòl rústic.

Les qüestions que més preocupen el grup PSOE, després dels quatre anys i 100 dies de Vicent Marí, són les següents.

Taxis pirates. La problemàtica dels taxis pirates a Eivissa ha continuat creixent durant aquests quatre anys i cent dies, sense que el Consell Insular de Vicent Marí, prengui mesures efectives sobre aquest tema. Si a principi de la legislatura passada el sector denunciava 600 matrícules ara els taxistes d’Eivissa denuncien 1.300 matrícules de vehicles que operen il·legalment a l’illa. Però el més inquietant és que aquests taxistes pirates, lluny de ser furtius, ara fins i tot es presenten uniformats i es fan publicitat aferrant adhesius amb codis QR en les parades de taxi perquè la gent pugui sol·licitar els seus serveis.

Pisos turístics i falta d’habitatge. Al fracàs de la lluita contra els lloguers il·legals que es promocionen a través d’Internet se suma el de la falsa promesa i l’incompliment del Consell Insular de Vicent Marí, de precintar els pisos turístics il·legals amb les actuals normatives. En política d’habitatge, Vicent Marí ha donat totalment l’esquena, ni un sol projecte ni proposta materialitzat en tot aquest temps, com és la seua negativa a posar terrenys a disposició de l’IBAVI per a la construcció d’habitatge públic.

Festes il·legals i turisme de descontrol. Aquest estiu, el conseller Mariano Juan va declarar que el problema de les festes il·legals “tendeix a zero” i que ja no urgeix que es canviï la llei per entrar en les viles. Aquestes declaracions contrasten clarament amb la realitat que hem pogut observar en els titulars de premsa d’aquest estiu, els quals deixen ben clar que el problema de les festes il·legals està lluny de desaparèixer. Les festes il·legals continuen sent un problema greu a Eivissa i es requereix una acció més contundent per a abordar aquesta qüestió, en lloc de minimitzar-la com s’ha fet en les declaracions del conseller. Els problemes de descontrol en la indústria turística no li han importat el més mínim. No s’han cobert les places d’inspector disponibles en la RLT de Consell Insular d’Eivissa (les tres noves places, procedeixen d’una transferència del Govern Balear), ni contractat més administratius per a tramitar les sancions per lluitar contra els pisos turístics il·legals. La contractació d’una agència de detectives, ha estat un fracàs, ja que en tota la legislatura passada van actuar a compte gotes, quatre estones mal comptades a través de contracte menors.

Transport públic. La situació del transport públic a la nostra illa es troba en una situació límit per culpa dels constants retards en la nova concessió del servei. Malgrat els compromisos i anuncis previs, la posada en marxa del nou servei continua acumulant demores. La falta d’inversions i de plans de xoc addicionals, més enllà de l’adquisició de sis autobusos de segona mà en una subhasta, que van resultar ser vehicles retirats per contaminants per la Comunitat de Madrid amb més de 300.000 quilòmetres recorreguts, ha estat una oportunitat perduda per a fidelitzar als usuaris ocasionals a través de la gratuïtat del transport públic.

Regulació de vehicles. Res se sap de la regulació de vehicles, que Vicent Marí es va comprometre a fer en l’anterior legislatura. Després de 100 dies, s’ha negat a contestar si pensa impulsar la Llei per regular l’entrada de vehicles a la nostra illa.

Abocador i incineradora. Després de quatre anys i cent dies, encara no s’han realitzat les inversions necessàries ni s’han pres les mesures adequades per a corregir les deficiències en el disseny i la gestió de les instal·lacions de tractament de residus de Ca na Putxa. Les molestes i insuportables males olors que afecten els residents en una àmplia zona circumdant a les instal·lacions encara no s’han resolt. El tancament de la nau de maduració, tal com es va comprometre el conseller, segueix sense realitzar-se. A més dels problemes amb les olors, aquest estiu hi ha hagut una gran proliferació de mosques en la zona a causa de la gestió deficient dels productes emmagatzemats, especialment els envasos. Seguim sense conèixer quina serà la solució alternativa per a la vida útil de l’abocador de Ca na Putxa, independentment de quin sigui, ja arriba tard.

Residències i serveis socials. El balanç al llarg dels quatre anys i cent dies ha estat més que decebedor. Es van anomenar dos directors insulars per al Departament de Benestar Social la legislatura anterior, que van ser contractats per a crear un l’Institut de Benestar Social i agilitzar la gestió de competències en residències, i que varen finalitzar la legislatura sense institut ni competències. Varen aprovar una cartera de serveis socials sobre la campana que va resulta molt poc ambiciosa, en la línia de treball d’aquest equip de govern en matèria de serveis socials, sense assumir totes les competències ni garantir-les. Un Consell Insular el de Vicent Marí que a pesar de tenir les competències en inspecció i sanció per a garantir una atenció professional i qualificada per garantir els drets i el benestar dels residents de les residències, ha anat sempre a remolc de les denúncies dels familiars i s’ha posat de perfil a l’hora de buscar solucions, malgrat ser conscients a través dels informes de les inspeccions de la gravetat de la situació a les residències.

Política clientelar i denúncies als jutjats. Des del Consell Insular en Vicent Marí, contínua desplegant la seva política clientelista que no contempla ni la justícia, ni el mèrit, ni la igualtat d’oportunitats, només serveixen els contactes. El cas de presumpta corrupció en la contractació per 250.000 € del vídeo ‘La vida islados’ per part de Vicent Marí en el Consell Insular d’Eivissa pel que la Fiscalia li ha imputat per prevaricació, tràfic d’influències i coaccions, no és un fet aïllat. Ve d’una manera de funcionar instal·lada, durant tota la vida a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i que Vicent Marí pretén donar continuïtat al Consell Insular d’Eivissa. Recentment, la Sindicatura de Comptes ha avisat que el Consell d’Eivissa abusa de les subvencions nominatives, disparant les subvencions i contractes a dit: 8 milions d’euros sense concurs públic.

Desprotecció territori. En l’últim ple, s’ha aprovat l’aprovació inicial de la modificació del Pla Territorial Insular (PTI), a pesar que  el PP ens ven que la modificació prohibeix el lloguer turístic en zones rústiques, la realitat és que aquesta modificació proposada pel Partit Popular implica que 939 cases de camp situades en sòl rústic comú o Àrea de Risc d’Incendi Forestal (ARIP) i construïdes abans de 1956 podran ser utilitzades com a habitatges de lloguer vacacional o com a agroestades. A més, l’informe econòmic associat a la modificació del Pla Territorial Insular, acabada d’aprovar pel PP, estima que altres 261 cases de camp antigues, situades en Àrees Naturals d’Especial Interès, podran llogar habitacions durant un màxim de 60 dies a l’any. Això augmenta encara més l’oferta turística en sòl rústic i posa en risc la protecció del nostre territori. El PTI de Vicent Marí té com a únic objectiu fomentar l’especulació al camp: s’incrementen paràmetres constructius, es faciliten les segregacions per construir i es turistifica encara més el sòl rústic, amb la gravetat que autoritzen usos turístics en els espais naturals protegits, activitats que actualment estaven terminantment prohibides, mostrant que només es mou pels interessos clientelars i dels especuladors.

Paràlisi inversions. Vicent Marí parla de la voluntat de transformar Eivissa, però malgrat gastar més de 50 milions dels romanents d’aquest Consell Insular d’Eivissa, cap projecte de futur o transformador per a l’Illa d’Eivissa després de quatre anys i cent dies d’enganys, paràlisi i escàndols de clientelisme.

Comments are closed