“Acord històric” a Europa: “Una illa com Eivissa, molt afectada per la paràlisi del turisme, rebrà el suport i la solidaritat de la Unió”, afirma Josep Marí Ribas

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) celebra l'”acord històric” que ha pres Europa en favor de la recuperació de la crisi de la Covid-19. El secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, considera que “una illa com Eivissa, molt afectada socialment i econòmicament per la paràlisi del turisme, rebrà el suport i la solidaritat del conjunt de països de la Unió Europea per sortir de la crisi”. L’acord suposa “una resposta europea en favor de les persones”, cosa que permetrà “una sortida a la crisi sense deixar a ningú endarrere”.

El secretari general de la FSE-PSOE destaca que “Europa ha demostrat estar a l’altura dels reptes que demanda la ciutadania: resolució de la crisi enfocada a qui més ha patit i, a més, de manera solidària entre tots els països, amb subvencions fruit de l’emissió de deute conjunt”. Així, Josep Marí Ribas ha manifestat “la felicitació de la FSE-PSOE al conjunt de membres del Consell d’Europa i al treball de la delegació espanyola, encapçalada pel nostre president, Pedro Sánchez”.

L’acord també estableix “importants reformes als estats, que tendran un impacte molt positiu en territoris com la nostra illa i la nostra comunitat”, ja que “s’haurà d’invertir en transició digital, transició ecològica i l’educació i formació d’estudiants i treballadors”. En un territori com Eivissa, “que el pla de recuperació se centri en polítiques verdes, mesures de sostenibilitat i en formació és una magnífica notícia”, considera el secretari general de la FSE-PSOE.

L’acord del Consell Europeu estableix creació d’un gran Fons de Recuperació de 750.000 milions d’euros per als pròxims 6 anys, el que representa el 4,6% del PIB europeu, dels quals 390.000 seran transferències i 360.000 en préstecs. Gràcies a aquest acord, Espanya obtendrà 140.000 M€, l’equivalent a l’11% del PIB espanyol el 2019, el que suposa que serà el segon país receptor. D’aquests, 72.700 seran en transferències i la resta en préstecs, el que suposa 10 vegades més que els Fons de Cohesió, que tant varen aportar per al progrés i la prosperitat del país.

Comments are closed