Acord històric: El Ple de Sant Antoni aprova la proposta d’eliminar els grans vaixells de la badia

Acord municipal històric a Sant Antoni de Portmany: el plenari de l’ajuntament ha aprovat la iniciativa contra la presència de grans ferris en el seu port, gràcies al vot de PSOE-Reinicia, Unides Podem i Proposta per Eivissa.

El portaveu de PSOE-Reinicia, Simón Planells, s’ha compromés a “seguir el Pla Estratègic per establir el compliment d’objectius futurs com a municipi: la badia i el camp han de vertebrar la indústria del municipi”. El grup progressista seguirà treballant per “un turisme que respecti l’entorn impulsant espais naturals, l’esport, la riquesa cultural i les nostres tradicions”.

L’acord aprovat en el Ple de Sant Antoni extableix:

1. Instar al Govern Balear i a Ports de les Illes Balears a prioritzar l’ús recreatiu, esportiu, pesquer i de refugi del port de Sant Antoni i garantir el tràfic interior i de cabotatge amb Formentera en el Pla General de Ports.

2. Instar al Govern Balear i a Ports de les Illes Balears a eliminar la línia marítima entre Sant Antoni i la península, sigui de forma directa o amb enllaç amb qualsevol illa, per evitar el trànsit amb ferris al nostre port.

3. Instar al Govern Balear i a Ports de les Illes Balears que, només en cas d’emergència pel tancament del port d’Eivissa, garanteixi l’ús del port per l’entrada de passatge i subministre de mercaderies a d’Eivissa.

4. Instar al Govern Balear i a Ports de les Illes Balears que prohibeixi mantenir ferris atracats al port per fer tasques de manteniment o altres usos.

5. Instar al representant del Consell d’Eivissa al Consell d’Administració de Ports IB emetre el seu vot en el mateix sentit que l’acord que adopti el plenari de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany.

6. Instar a Ports de les Illes Balears a buscar la fórmula per canviar l’ús de l’estació marítima i de la zona portuària per convertir el recinte en un espai útil i d’interès general obert a la ciutadania i no un port tancat per ús exclusiu de les navilieres, com en la actualitat. Per exemple, reconvertint l’espigó en una prolongació del Passeig de la Mar i reconvertint l’estació marítima en un museu de la mar. un centre d’interpretació de la Reserva Natural des Vedrà, es Vedranell i els Illots de Ponent, un espai cultural amb la possibilitat de combinar aquests usos amb un ús complementari de caire lúdic o gastronòmic que donés la possibilitat de dinamitzar aquest espai i els seus voltants.

7. Donar trasllat de l’acord del Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany a Ports de les Illes Balears, al Govern Balear i al Consell d Eivissa.

Comments are closed