‘Agustinet’ anuncia la seua retirada: “Aquest batec socialista em seguirà acompanyant tota la vida”. 

La FSE-PSOE convoca primàries per escollir nou secretari general i la celebració d’un congrés extraordinari el 20 de juliol.

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE), Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, ha anunciat aquest matí la seua retirada: “Ha arribat el moment de deixar pas per iniciar una nova etapa i donar un nou impuls a la nostra organització.” El Comitè Insular de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) ha acordat avui la convocatòria d’un Congrés Extraordinari de la FSE-PSOE, que se celebrarà el pròxim 20 de juliol. Prèviament, tendrà lloc el procés de primàries per escollir nou secretari o secretària general del partit. 

En un emotiu discurs, Marí Ribas ha manifestat el seu “infinit agraïment” al partit i a “tantes i tantes persones que m’han acompanyat tots aquestos anys”. Ha expressat el seu “orgull” de les diferents responsabilitats polítiques que ha ocupat, com a conseller insular amb el primer Consell Insular progressista, presidit per Pilar Costa, com a conseller del Govern de les Illes Balears amb Francina Armengol i, especialment, com alcalde del seu municipi, Sant Josep de sa Talaia, després d’haver guanyat quatre eleccions consecutives entre el 2007 i el 2019: “No hi ha orgull més gros per un socialista que poder ser alcalde del seu poble.” 

“Des de ben jovenet he estat involucrat en l’activitat política i amb aquest partit. Des de temps en què era molt complicat, en llocs com el meu poble i com era en general en aquesta illa,” ha recordat. Un “compromís” amb els ideals socialistes que ha reafirmat, assegurant que continuarà treballant per aquests valors, però no amb els llocs de responsabilitat que ara ocupa: “El 20 de juliol donarem el relleu a un altre socialista, home o dona, perquè lideri el partit a Eivissa. Una persona que tendrà aquest mateix impuls, aquest batec dins del cor, aquest batec socialista que em seguirà acompanyant tota la vida.” 

Marí Ribas també deixarà el Consell Insular, segons ha anunciat, quedant el lideratge de l’oposició a Vicent Marí amb Elena López, Víctor Torres i Aída Alcaraz, qui s’incorporarà com a nova consellera en la seua substitució.

Repàs del cicle electoral

En el seu discurs, Marí Ribas també ha fet un balanç del cicle electoral de l’últim any, començant per les eleccions municipals, insulars i autonòmiques del maig passat. “El resultat va ser molt dolent per al nostre partit, amb un creixement notable de la dreta i la ultradeta”. 

Aquesta situació, que va ser general a tot el país, va desembocar en la convocatòria d’eleccions generals al juliol per part del president Pedro Sánchez, la qual va provocar una reacció per part del Partit Socialista: “La ciutadania d’aquest país va dir que no volia per a Espanya un govern de PP i Vox. Un resultat que la dreta no ha acceptat, que la dreta ha intentat deslegitimar constantment, contínuament,” ha afirmat, ressaltant la pressió contínua a què el partit ha estat sotmès.

“El Partit Popular fa un parell de mesos es pensava que arrasaria a les eleccions europees i que obligaria el president a convocar eleccions generals, i una vegada més, s’ha tornat a quedar sense discurs”. 

‘Agustinet’ també s’ha referit a la “màquina de fang” de la dreta: “Acusacions i ‘bulos’ contra el Partit Socialista, contra la família del president i contra la nostra secretària general i presidenta del Congrés, Francina Armengol.”

Crítica a la gestió del Partit Popular

El discurs ha continuat amb una crítica a la gestió del Partit Popular a Eivissa i a les Balears durant l’últim any. Marí Ribas ha denunciat la contradicció entre les promeses del PP de posar límits al turisme i les mesures reals que acaben aplicant, com el decret llei de depredació urbanística. “Molta propaganda i molt d’oportunisme. En això són especialistes. Tenen mitjans i tenen aquesta capacitat de dir una cosa, i llavò fer la contrària”. 

També ha reclamat mesures efectives per abordar la problemàtica de l’encariment de l’habitatge, com és la limitació dels preus del lloguer, que el PP es nega a aplicar, i ha parlat d’altres temes controvertits en aquest primer any de governs de dretes, denunciant la complicitat del PP amb Vox en la persecució del català o les polítiques d’igualtat. “Seguirem defensant les polítiques d’igualtat i les polítiques contra la LGTBIfòbia, que l’extrema dreta ataca sense compassió amb la complicitat del PP,” ha declarat.

Després d’aquest primer any de legislatura als ajuntaments, Consell i Govern balear, la Federació Socialista d’Eivissa es prepara per iniciar un “nova etapa”, que “no em correspon a jo liderar”, com ha recalcat ‘Agustinet’, i que ha de tenir “l’objectiu clar de construir l’alternativa per guanyar a la dreta en el 2027”.

Comments are closed