‘Agustinet’ denuncia les maniobres de Vicent Marí “per demorar quatre anys més la regulació de vehicles a l’illa d’Eivissa”

El portaveu del PSOE al Consell Insular, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, ha denunciat avui davant del Ple les maniobres de Vicent Marí “per demorar quatre anys més la regulació de l’entrada de vehicles a Eivissa”. El PP del Consell Insular ha votat en contra de la proposta del PSOE d’un compromís per tramitar la llei de limitació de cotxes registrada al Parlament i el compromís de la seua aplicació el 2025. Un veto a la llei que Vicent Marí ja ha anticipat, votant en contra de la moció socialista que proposava “acceptar la presa en consideració de la proposta de Llei de Sostenibilitat mediambiental, econòmica, social i turística de l’illa d’Eivissa per tal que pugui iniciar la seua tramitació parlamentària”. El PP també ha votat en contra del punt que demanava “instar els grups polítics del Parlament de les Illes Balears a aprovar la proposta de Llei de Sostenibilitat mediambiental, econòmica, social i turística de l’Eivissa dins d’un termini suficient que permeti iniciar la limitació de l’entrada de vehicles en la temporada turística de 2025”.

‘Agustinet’ ha reiterat que “la millor manera és fer ho d’aquesta forma que hem dit (aprovant la proposta de llei registrada pel PSOE al Parlament)”. “Si busquen excuses per demorar ho, nosaltres tampoc no volem contribuir a demorar ho més”, ha advertit.

El portaveu del PSOE ha qualificat com a “enganyifa” la maniobra de Vicent Marí de presentar ara un iniciativa legislativa del Consell sobre la regulació, en comptes de tramitar la proposta ja registrada al Parlament, que és exactament la mateixa. Per aquesta raó, el grup PSOE s’ha abstingut davant la maniobra del PP, per la falta de compromís de Vicent Marí sobre els terminis de la mateixa i perquè és “una excusa” per rebutjar la tramitació de la proposta registrada pel grup Socialista davant del Parlament.

“Li diré clarament. Vostès la volen aturar. Vostès no volen que els tràmits parlamentaris facin massa via. Vostès aguantaran aquest debat durant quatre anys? Vostès, en el discurs d’investidura de l’any 2019, vostè va anunciar tot això. I va dir que havíem de fer una limitació de vehicles i va esperar a gener de l’any 23, quatre anys després, per fer la primera iniciativa per poder carregar contra el Govern. I ara el que vol fer amb aquesta iniciativa és tornar-ho a aturar.”

A més, el portaveu del PSOE ha remarcat que el procediment de consulta pública que ara proposa el PP del Consell Insular es pot realitzar de manera paral·lela a la tramitació de la norma ja registrada al Parlament, de manera que s’hauria de permetre tramitar la llei ja registrada, en comptes de votar en contra de la seua presa en consideració, com avui Vicent Marí ja ha anticipat.

El PP, en contra de mantenir la limitació de ferris a Sant Antoni

“En coherència” amb la proposta de limitar l’entrada de vehicles, com ha dit ‘Agustinet’, el PSOE ha defensat mantenir l’actual restricció de ferris al port de Sant Antoni. El PP també ha votat en contra d’aquesta moció socialista, que proposava “instar a Ports de les Illes Balears i a la resta d’administracions implicades a mantenir la situació actual de limitació del trànsit de ferris al Port de Sant Antoni”.

‘Agustinet ha recordat que e port de Sant Antoni “no l’ha tancat ningú”. “No es pot tancar, el port de Sant Antoni, està operatiu. Ara bé, volem tràfic comercial i de mercaderies a Sant Antoni? Aquesta és la pregunta Estan bé com estem ara i per tant, mantenim aquesta situació actual?”, ha demanat el portaveu del PSOE. Marí Ribas ha defensat que es mantengui l’actual limitació, però el PP ha votat en contra de la moció socialista, deixant entreveure que permetran que tornin les grans eslores a la badia de Portmany.

El PP vota en contra de la proposta de fer cursos per a opositors a funcionaris

El PP també ha votat en contra de la moció del PSOE per demanar al Govern que implanti cursos per a opositors a funcionaris al Centre d’Educació de Persones Adultes, com ja es fa a l’illa de Menorca. El conseller del PSOE, Víctor Torres, ha mostrat la seua sorpresa pel vot en contra del PP, a pesar de la necessitat de fer front al problema de falta de funcionaris a l’illa d’Eivissa i que és una experiència exitosa a Menorca, on el Consell Insular hi participa amb finançament.

El PP ha votat en contra de “instar l’Executiu insular i el Govern de les Illes Balears a afavorir la creació, a l’Escola d’Adults d’Eivissa, d’una oferta de cursos de preparació d’oposicions a l’Administració General de l’Estat, realitzant tots els tràmits necessaris per aconseguir la implantació dels mateixos al més aviat possible” i “instar l’Executiu insular a coordinar-se amb el Govern Balear per tal de subvencionar i donar suport a aquests cursos”.

Moció conjunta sobre el 8M

El Ple ha aprovat una moció conjunta del grups PSOE, Unides Podem i PP en reivindicació del 8M, Dia internacional de les Dones, que ha tengut el vot en contra del representant de la ultradreta de Vox.

El text acordat, a partir d’una moció presentada inicialment pel grup PSOE, l’ha explicat per part socialista la consellera Elena López. L’acord estableix en el primer punt l’acord de “commemorar el Dia Internacional de les Dones, com una data important en el recordatori de les fites aconseguides i de totes aquelles que estan encara pendents d’assumir per aconseguir una igualtat real, plena i efectiva de les dones”.

També recull altres propostes com instar el Govern de les Illes Balears a “desplegar les mesures contemplades al Pla de Conciliació i Coresponsabilitat per aconseguir transformacions substancials en la vida de les famílies” i a “assegurar que es complirà amb el termini de construcció del centre d’Eivissa per a les dones víctimes de violència sexual, aprofitant el finançament que el Govern d’Espanya ha posat a disposició de les comunitats autònomes”.

Comments are closed