add_filter( 'gtranslate_languages', 'custom_gtranslate_languages' ); function custom_gtranslate_languages( $languages ) { // Reemplaza los nombres de los idiomas con los que deseas personalizar $languages['en'] = 'English'; $languages['es'] = 'Castellano'; // Agrega más idiomas según sea necesario return $languages; }

‘Agustinet’: “El pressupost del Consell Insular per al 2024 dispara les polítiques clientelars de Vicent Marí

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa vol manifestar la seua “preocupació” per la proposta de pressupost de Vicent Marí “poc transparent i que dispara les polítiques clientelars”. Amb un increment de la despesa corrent, de les subvencions a dit i disparant el pressupost de l’empresa de FECOEV, el PP “posa tota la maquinària del Consell Insular al servei de les seues polítiques partidistes, i no al servei de la ciutadania de l’illa”, ha criticat el portaveu del PSOE, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’.

“El Pressupost del Consell per al 2024 no dóna resposta a les necessitats socials més urgent, ni respon a cap model d’illa que no sigui el d’intentar perpetuar al PP en el poder a Eivissa”, ha dit ‘Agustinet’.

En capítol II, la despesa experimenta un increment del 17%, passant dels 29.063.916,44 euros l’any 2023 als 34.023.621,96 euros previstos per al 2024. Aquest increment de la despesa corrent a través d’altres empreses demostra “una falta d’interès en el reforç dels serveis públics del Consell Insular”. “Exigirem més controls públics i més estrictes per a la contractació de serveis a empreses privades o públiques per assegurar la transparència i evitar polítiques clientelars”. Uns controls que, en realitat, “es rebaixaran per culpa del nou Govern Balear de Marga Prohens, que ha decidit tancar l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció”.

Les subvencions a dit, les nominatives, experimenten un augment preocupant del 23% respecte l’any anterior, arribant als 4,7 milions d’euros, bàsicament perquè “inflen FECOEV de recursos públics, buidant el Consell Insular, per evitar els controls de l’administració”. 

En el pressupost de 2024, les subvencions nominatives suposen el 51,5% del total del capítol, més de la meitat de total. Unes xifres “escandaloses”, afirma ‘Agustinet’, ja que “aquest procediment, que hauria de ser extraordinari, va en contra de les recomanacions de la Sindicatura de Comptes i de la llei que exigeix transparència i concurrència pública”.

El pressupost de FECOEV per al 2024 ha augmentat un 40%, amb despeses de personal que creixen al voltant del 26,5%. Aquest increment és encara més impactant si el comparam amb les xifres del 2019, amb un augment del 167%. “FECOEV ha perdut la seva naturalesa pública, convertint-se en una entitat amb pràctiques opaques i una distribució de contractes sense concurrència ni transparència”. 

“Aquesta entitat, que hauria de ser sotmesa a un control públic exhaustiu, ha estat instrumentalitzada com a eina al servei del PP, com va ser la celebració dels mítings del Partit Popular en la passada campanya electoral aprofitant la infraestructura del Recinte Firal”, ha manifestat el portaveu socialista.

“No podem acceptar un pressupost així”, ha dit el portaveu del PSOE, remarcant que “des del grup Socialista estarem molt vigilants amb el seu desenvolupament”.

Comments are closed