‘Agustinet’ es compromet a “recuperar els serveis socials del Consell Insular”, després d’una legislatura “nefasta” de Vicent Marí. El PSOE critica la situació a l’Hospital-Residència Cas Serres, a Menors, el tancament de l’Oficina de la Dona i que el Consell deixarà al carrer dones víctimes de violència sense recursos i amb fills a càrrec, a les quals ha comunicat que finalitza el temps d’acollida.

El candidat del PSOE a la presidència del Consell d’Eivissa, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, s’ha compromès a “recuperar els serveis socials del Consell Insular”, després d’una legislatura “nefasta” de Vicent Marí. “Des del PSOE agafarem els serveis socials com una absoluta prioritat, després que l’actual equip de govern els hagi deixat en una situació límit”. ‘Agustinet’ ha citat la “falta de recursos, falta de personal i falta de voluntat del Consell de Vicent Marí de fer funcionar els serveis socials com mereix la ciutadania d’Eivissa”.

‘Agustinet’ ha comparegut per valorar la situació dels serveis socials del Consell Insular acompanyat del conseller i número 3 de la candidatura del PSOE al Consell, Víctor Torres, i de la número 6 de la llista i secretària general del PSOE de Sant Joan de Labritja, Carmen Roig.

“La llista de problemes és molt llarga”, ha lamentat ‘Agustinet’, des de les queixes del personal de l’Hospital-Residència de Cas Serres, a la falta de personal en la resta de serveis del Consell, com l’Oficina de la Dona, que està tancada amb un cartell a la porta amb un telèfon d’urgències, o la secció de Menors, que incompleix les ràtios d’atenció.

‘Agustinet’ lamenta que Vicent Marí “ha posat dins d’un calaix l’informe de necessitats de l’Hospital-Residència de Cas Serres” i que en una situació semblant trobam “tota la resta de serveis socials, sigui d’atenció directa o per realitzar tràmits, com és la sol·licitud de títols de famílies”.

“Des del PSOE ens comprometem a recuperar els Serveis Socials del Consell Insular com a absoluta prioritat. Com també ens comprometem a complir amb altres compromisos davant de sa ciutadania molt importants: Recuperar sa Direcció Insular d’Igualtat, recuperar la gestió de ses Residències Públiques d’Eivissa i “exercir la seua responsabilitat de control i inspecció a les residències privades”. ‘Agustinet’ també s’ha compromès a posar en marxa la cartera de serveis “amb tots els recursos i competències”.

Com ha explicat ‘Agustinet’, a pesar d’haver sofert la pandèmia, l’únic contracte per emergència que va fer Vicent Marí el vídeo de 250.000 euros pel qual està imputat per corrupció, en comptes d’actuar en serveis socials, recordant les coues al carrer per les ajudes per la Covid-19 o els dos anys de retard en la posada en marxa del centre provisional de baixa exigència.

Víctor Torres i Carmen Roig han explicat amb detall la situació actuals dels serveis socials del Consell Insular, denunciant el cas de diverses dones víctimes de violència, algunes amb fills a càrrec i amb necessitats especials, que es quedaran al carrer el mes de maig després que el Consell Insular els ha comunicat que no podran disposar més del recurs habitacional que tenen actualment.

La gravetat del cas d’aquestes dones és un exemple, com han remarcat els representants socialistes, de la nefasta situació de falta de recursos, personal i inversió que pateixen els serveis socials del Consell Insular amb Vicent Marí. Revertir aquesta situació, han explicat, serà una “prioritat” del nou govern del Consell que ‘Agustinet’ aspira a presidir a partir del mes de maig.

Comments are closed