‘Agustinet’ exigeix a Vicent Marí el compromís del Consell Insular amb la construcció i gestió d’una residència de majors a Sant Josep, acceptant la donació dels terrenys de l’exalcalde ‘Coques’

El grup PSOE del Consell Insular demana a Vicent Marí el compromís d’acceptar la donació a favor de l’Ajuntament de Sant Josep i del Consell d’Eivissa del llegat de Josep Tur Serra, Coques, per fer-hi una residència de majors. A principis de l’any 2019, va morir Josep Tur Serra, Coques, que havia estat alcalde de Sant Josep els anys 1975 i 76, i la seua dona Otília Torres Palau, que com a persones compromeses amb la seva comunitat, varen llegar tot el seu patrimoni per a obres socials i d’ajuda a la gent necessitada. En aquest sentit, varen deixar a l’Ajuntament de Sant Josep i al Consell d’Eivissa, conjuntament, la propietat d’una finca d’uns 70.000 m² prop del poble de Sant Josep, amb una casa, Vila Otília, per reconvertir-la en una residència per a gent gran.

El portaveu socialista al Consell Insular, Josep Marí Ribas, Agustinet’, recorda que “a Eivissa fan falta més places de residència i això tothom ho sap. I en el municipi de Sant Josep és l’únic, de més de 20.000 habitants, 28.000 ja, que no té cap residència per a gent major. I, a més a més, tenim un terreny cedit per un particular per fer un gran centre”, remarca el portaveu socialista.

“Naltros el que demanam és que el Consell Insular s’impliqui de veritat en aquest tema, perquè no l’hem vist gaire implicat mai amb aquesta solució per al municipi de Sant Josep, i és important que faci feina perquè aquest terreny que es va cedir acabi sent allò que volia ser”.

L’Ajuntament de Sant Josep va començar a treballar juntament amb el Consell d’Eivissa per acceptar la donació i posar en marxa el projecte que volia l’alcalde Coques. La donació està condicionada al compliment d’un termini temporal de 5 anys des de l’acceptació de l’herència.

El PSOE presentarà en el pròxim Ple del Consell Insular, per a la seua aprovació, una moció per instar l’equip de govern de Vicent Marí a “acceptar la donació del llegat de Josep Tur Serra, Coques, per fer-hi una residència per a gent gran” i “amb coordinació i col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Josep, encarregar el projecte de construcció de la residència”.

El grup Socialista també demana al Consell Insular que es faci càrrec de la gestió de la residència, com la resta de residències de l’illa (gestió cedida actualment al govern autonòmic sense que Vicent Marí hagi complit encara el compromís de recuperar-la) i “que es negociï amb el Govern de les Illes Balears les aportacions i col·laboracions econòmiques per fer possible la construcció d’aquesta obra” al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Comments are closed