Antonio Lorenzo: “El regidor de Festes de Sant Antoni no pot seguir al càrrec ni un minut més”, després de “l’escàndol sense precedents” del fraccionament de factures a favor d’una empresa “vinculada al Partit Popular”.

Antonio Lorenzo, regidor de PSOE-Reinicia i candidat socialista a l’alcaldia de Sant Antoni de Portmany, ha exigit la dimissió del regidor de Festes, Miguel Tur, per “l’escàndol sense precedents” de fraccionament de factures i adjudicació irregular per gairebé un milió de euros a una empresa “vinculada al Partit Popular”.

Lorenzo ha alertat, al ple extraordinari de l’ajuntament celebrat avui a petició de PSOE-Reinicia per tractar aquest assumpte, que l’empresa beneficiària acull el “saló d’actes” del PP a l’illa i ha anunciat que el grup socialista “seguirà recollint informació per posar-la en coneixement de les autoritats competents”.

Un escàndol que ha comptat amb la participació directa de l’alcalde, Marcos Serra, que ha signat els decrets per al pagament de les factures amb advertiment del servei d’Intervenció de l’Ajuntament, ha recordat Lorenzo.

Les dades que disposa l’oposició i de les quals se n’ha fet ressò la premsa són “veritablement preocupants”. El mes de març de l’any passat, el regidor de Festes va afirmar que la despesa total en aquell moment amb aquesta empresa era “d’uns 400.000 euros” i que suposava una diferència d’uns 300.000 euros respecte als esdeveniments contractats a la mateixa societat en la passada legislatura. Segons Lorenzo, la realitat avui dia “difereix notablement” de la xifra que Tur va donar en aquest plenari. Amb la informació que es disposa avui, la xifra total destinada a aquesta empresa i al seu administrador únic de manera fraccionada i sense expedients de contractació ronda gairebé el milió d’euros, encara que podria ser superior, ha dit el regidor socialista.

Segons Antonio Lorenzo, el que realment ens preocupa és la manera com la regidoria de Festes i Turisme ha actuat durant aquest mandat: Una gestió molt qüestionable que posa de manifest que les coses no s’han fet correctament i que, a més, s’ha fet convertit en un ‘modus operandi’ per part de Miguel Tur, “amb el beneplàcit de l’alcalde”, obviant els informes negatius d’Intervenció fins avui i seguint executant el mateix procedir al llarg de la legislatura.

PSOE-Reinicia considera que queda palès que el Partit Popular de Sant Antoni segueix fent les coses com sempre ho han fet: “Política al servei d’uns quants i no per a la majoria, clientelisme i amiguisme”.

En finalitzar el Ple, el regidor socialista ha qualificat de “vergonyós” el que ha passat durant aquest, ja que l’alcalde ho ha donat per finalitzat sense donar explicacions i sense permetre a l’oposició realitzar totes les intervencions sol·licitades.

Comments are closed