Aprovada per unanimitat la proposta socialista per millorar les condicions econòmiques i laborals dels professionals sanitaris del Servei de Salut de Balears

Irantzu Fernández: “En el Dia Internacional de la Infermeria reconeixem la tasca que han fet i faran elles i la resta dels sanitaris perquè la pandèmia no s’ha acabat i no hem d’oblidar que la nostra prioritat és la salut”

 

La Comissió de Salut del Parlament ha aprovat per unanimitat una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista per millorar les condicions econòmiques i laborals dels professionals del Servei de Salut que continuen fent front a la pandèmia provocada per la COVID-19 en el Dia Internacional de la Infermeria, “el col·lectiu de professionals més importants del Servei de Salut que estan a primera línia i, amb el seu esforç serveixen com a mur de contenció de la malaltia”, ha expressat la diputada Irantzu Fernández.

D’aquesta manera, la diputada Fernández, impulsora de la Proposició No de Llei que també signen els grups que donen suport al pacte de govern, ha volgut traslladar el reconeixement de la tasca “que han fet i faran elles i la resta dels sanitaris perquè la pandèmia no s’ha acabat i no hem d’oblidar que la nostra prioritat és la salut”. Per la qual cosa, la iniciativa dotarà de les eines necessàries al Servei de Salut per facilitar la gestió i control de la pandèmia en les millors condicions laborals possibles per als nostres professionals, segon ha dit la socialista.

En primer lloc, la iniciativa considera com dies especials als professionals que, per reforços dels dies de Pasqua i Nadal, hagin de prestar els seus serveis més enllà de la cobertura ordinària per motius relacionats amb l’atenció de la pandèmia. Fernádez ha recordat que “en el marc de la Mesa Sectorial es va arribar a un acord segons el qual els professionals que treballin en vespra de festiu se’ls hi reconeixerà tant la nocturnitat com la festivitat en la quantia rebuda”.

A més a més, gràcies a aquest acord s’actualitzarà l’hora de guàrdia, tant entre els treballadors d’especialitats com en atenció primària, i es pagaran els dies de Nadal com a festiu especial, segons ha dit la diputada socialista. Per cert, aquesta mesura ja està aprovada amb caràcter de retroactivitat a 1 de gener de 2021.

En segon lloc, la PNL estableix mòduls retributius especials per als professionals requerits per fer activitats més enllà de la seva jornada ordinària per motius relacionats amb l’atenció a la pandèmia del coronavirus. Fernández ha subratllat que “en aquest cas es tracta de les hores extra, un tema de debat que hi és sobre la taula de la Mesa Sectorial”.

En tercer lloc, la iniciativa impulsada pels socialistes millora les condicions de treball dels professionals proposant a la Mesa Sectorial un pla d’estabilitat laboral, donant continuïtat assistencial a la cobertura i contractació de sanitaris fins al control de la pandèmia, establir un sistema de puntuació addicional pels professionals que han treballat durant la pandèmia a efectes de carrera professional, proposar a la Mesa Sectorial un pla de fidelització i captació i, finalment, adequar els règims de permisos i vacances del Servei de Salut.

Cal destacar que totes aquestes mesures es concretaran i consensuaran en el marc de la Mesa Sectorial de Salut.

Comments are closed