Article d’opinió: “Protegir-nos per protegir Eivissa”

Publicat a Diario de Ibiza el 31 de març de 2020

Josep Marí Ribas, secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) i alcalde de Sant Josep de sa Talaia

Passen els dies i les notícies que ens arriben encara són cada volta més dures. S’agreuja la crisi sanitària a tot el país, a tot el món, amb més afectats, amb més persones que perden la vida i amb més col·lapse d’hospitals, sense que ningú pugui aventurar del cert quan podria acabar aquesta situació tan dramàtica i inesperada. Des de la nostra illa ho vivim amb la mateixa preocupació que altres llocs: preocupació perquè puguem donar resposta sanitària, preocupació pels més vulnerables, i preocupació pel futur dels treballadors, autònoms i empreses d’un territori dedicat quasi en exclusiva al turisme i al sector serveis, que són els àmbits econòmics més afectats per les restriccions.

Davant d’aquesta situació, voldria insistir en el missatge de la protecció. En aquests moments, l’únic que se’ns reclama per part de les autoritats és protegir-nos per protegir als altres. És a dir, quedar-nos a casa i no relacionar-nos, sortir al carrer només per aquelles coses absolutament imprescindibles, com anar a comprar menjar, i redoblar aquesta protecció respecte als més vulnerables com són les persones majors i les dels grups de risc. Protegim-nos, per protegir Eivissa.

Us deman que feim cas estricte a les autoritats, a totes les obligacions i les recomanacions que ens fan. Necessitam ser molt disciplinats i molt responsables en els dies més delicats de la crisi, quan encara augmenten els casos de contagi, fins que puguem arribar a aquell moment tan desitjat d’invertir la corba de les gràfiques d’expansió de la pandèmia.

L’objectiu és, ara mateix, aturar l’expansió del virus, assegurant al mateix temps la resposta sanitària, els subministraments bàsics a la població i l’atenció a col·lectius vulnerables. És en aquest punt que voldria reiterar l’agraïment immens a totes les persones que surten cada dia de ca seua per anar a fer la seua feina, en condicions molt dures i de molta tensió: hospital i centres sanitaris, residències, policies, serveis d’emergència, serveis socials, funcionaris de molts àmbits, però també als transportistes, supermercats, neteja i molts altres treballadors i empreses que dia a dia asseguren que no ens falti de res.

Aquesta malaltia és molt dura, pel seu abast i afectació mèdica, però també des del punt de vista emocional, perquè imposa condicions d’aïllament molt estrictes a les persones afectades, als quals vull donar un missatge de molts d’ànims i solidaritat. El Covid-19 està trastocant el conjunt del planeta, i encara no sabem molt bé com en sortirem. Però a pesar de totes les pors i les incerteses, crec que podem estar orgullosos de la societat eivissenca, que és solidària i que ha entès perfectament què ens estam jugant.

Des d’Eivissa, continuem com hem fet tots aquests dies, demostrem que som capaços d’estar units en la lluita contra la pandèmia. Des de les institucions, treballant conjuntament entre el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular i tots els ajuntaments, d’acord amb les instruccions i les decisions del Govern d’Espanya. Prenent decisions per atendre les urgències sanitàries, socials i econòmiques d’aquesta crisi, amb unitat, lleialtat institucional i responsabilitat.

I per part de la ciutadania d’Eivissa, mantenint l’ànim alt i la confiança que podrem superar-ho. No serà fàcil, ni serà d’un dia per l’altre, però tenguem clar que com més ens protegim, més protegirem als altres, a la nostra illa, i més aviat sortirem d’aquesta crisi tan extraordinària que ens ha tocat viure.

Leave a Reply