Article: Un any a Santa Eulària, nova alcaldessa, velles polítiques

Article publicat a Diario de Ibiza
Fa poc hem complit un any des que es varen constituir les noves corporacions després de les eleccions de maig de 2019. A Santa Eulària des Riu els resultats electorals varen significar una continuïtat de quaranta anys del mateix color polític i pocs canvis es poden esperar d’unes polítiques de vells hàbits. Encara que el passat mes de juny de 2019 va prometre el càrrec d’alcaldessa Carmen Ferrer, acompanyada d’un grup de gent amb moltes cares noves, pocs són els canvis que hem pogut trobar.

Habitualment després d’un primer any de govern el principal partit de l’oposició sol fer un balanç de la nova corporació, de com ha actuat el nou equip que va entrar a Santa Eulària, en aquest cas. Una inesperada pandèmia provocada per la COVID-19, una maleïda malaltia que ha afectat moltes persones, també del nostre municipi, ha provocat que s’hagi hagut d’emprendre un nou full de ruta per fer front a una nova situació que presenta moltes necessitats. Una nova situació que deixarà fora de joc molts projectes i que cada govern haurà de fer un sobreesforç per donar respostes i solucions. Han estat uns mesos de confinament que no han estat fàcils, per ningú. Molta incertesa i la necessitat de pensar en el dia de demà i com afrontar la situació.

Qui governa té l’obligació d’afrontar aquelles situacions que se li presenten. I si venen temps dolents, encara li suposarà més responsabilitats i obligacions que haurà d’afrontar. Les i els socialistes de Santa Eulària des Riu estam per col·laborar amb tot allò que se’ns demani i, en aquest sentit, les propostes que presentam les hem fet pensant en el millor per a la ciutadania del nostre municipi.

És per això que el passat mes d’abril vàrem presentar a l’equip de govern de Carmen Ferrer una proposta amb un mínim de mesures que des del grup municipal del PSOE consideràvem que eren necessàries per fer front a moltes situacions complicades per a les persones que viuen al municipi de Santa Eulària a conseqüència dels efectes de la COVID-19.

Hem de dir, i a més mostrant un bon tarannà, que l’equip de govern ha emprès diverses propostes moltes de les quals les havia formulat el grup municipal Socialista, consensuades amb el principal grup de l’oposició, però també és cert que trobam a faltar encara molta més empenta.

Tothom sap que la situació no és bona i que un municipi on el turisme és la principal font d’ingressos la falta d’aquesta principal activitat econòmica serà desafortunadament motiu de moltes situacions crítiques i que ens obligaran a estar a l’altura de les circumstàncies.

Hem demanat en reiterades ocasions un Pla de reactivació per a Santa Eulària, però en el dia d’avui encara no tenim cap proposta per part de l’equip de govern de Carmen Ferrer. Això ens sorprèn molt i ens deixa clar que no han sabut fer els seus deures, com tampoc haurien fet els deures de cara a l’inici de la temporada turística 2020 si aquesta maleïda COVID-19 no hagués picat a les nostres portes. I ho deim per la falta d’actuacions a molts indrets del nostre municipi, actuacions necessàries per al benestar dels nostres vesins i vesines i per la bona imatge d’un municipi turístic que volem que segueixi conservant aquest bon nom de municipi tranquil i sense turisme d’excessos.

Un primer any de govern pràcticament perdut a Santa Eulària, un primer any de govern en què les promeses de la Sra. alcaldessa al seu discurs d’investidura s’han quedat en un govern de continuïtat de 40 d’anys, de velles polítiques i vells hàbits, en què molt poques coses han canviat, posant de manifest la feblesa d’un equip de govern amb poc ímpetu i poc il·lusionador per solucionar problemes i donar solucions a les inquietuds de la ciutadania de Santa Eulària, no només dels ‘seus’, com se sol escoltar, sinó de totes i tots, i de tots els pobles i barris del nostre extens municipi.

Segurament ens diran que durant aquest primer any s’han fet moltes coses, si cert, projectes iniciats a l’anterior legislatura, projectes com per exemple apujar el rebut de l’aigua, encara que sabem que l’aigua dessalada no arriba a totes les aixetes del nostre municipi; projectes com per exemple la carretera des Canar, que els socialistes anam reclamant des de fa molts anys… i així alguns altres. Però som coneixedors de les moltes faltes existents a molts llocs, sobretot a zones que pareix que no pertanyin a Santa Eulària.

Les zones turístiques han d’estar a punt per a quan arribin els primers visitants; la mobilitat no ha de ser un problema sinó una solució; l’aigua és un bé escàs i no pot ser que es pagui a preu d’or per seguir rebent aigua de pou; les instal·lacions esportives han d’estar a l’abast de tothom; els serveis socials són per atendre a totes les necessitats però amb una cartera de serveis adequada a les necessitats d’un municipi cada vegada més poblat i amb més problemes socials; s’Argamassa és també Santa Eulària; Can Negre és també Santa Eulària; l’avinguda des Cap Martinet és també Santa Eulària, i així molts altres barris i pobles que no reben l’atenció d’un ajuntament que no els té suficientment en compte.

Les regidores i regidors que conformam el grup municipal Socialista de Santa Eulària des Riu continuarem fent la nostra feina, fent oposició, que vol dir estar al costat de l’equip de govern, si és que ens vol escoltar, i fent propostes que millorin la qualitat de vida de tothom; però també hi serem denunciant allò que hàgim de denunciar (encara que no agradi i per això se’ns critiqui), vetlant per un municipi millor, on no hi hagi desigualtats entre aquells i aquelles que viuen al carrer de Sant Jaume de Santa Eulària o una gran majoria que viuen a qualsevol altra zona d’un municipi extens i plural, un municipi preciós que estimam molt.

Vicent Torres Ferrer ‘Benet’
Portaveu del grup municipal Socialista a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu

Comments are closed