Balanç de tres anys de Vicent Marí: “Clientelisme, desprotecció i degradació dels serveis públics” en un Consell Insular “al servei del PP i no de la ciutadania d’Eivissa”

Vicent Marí representa “el pitjor PP que ha patit Eivissa”, amb unes polítiques marcades pel “clientelisme, la desprotecció i la degradació dels serveis públics”. Així ho ha manifestat en roda de premsa l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, qui ha fet balanç dels tres anys de govern de PP i Cs al Consell Insular d’Eivissa acompanyat del conseller Víctor Torres i de la consellera Silvia Limones. El grup PSOE ha alertat de la manera de governar que s’ha instal·lat en el Consell Insular de la mà de Vicent Marí, amb casos tan escandalosos com el del vídeo “La vida islados”, que investiga la Fiscalia Anticorrupció, o l’adjudicació, també a dit, del contracte fraccionat dels premis ‘influencers’, que varen ser “un autèntic desastre per a la promoció turística d’Eivissa”.

El portaveu del PSOE considera que Vicent Marí ha posat el Consell Insular al servei dels interessos del Partit Popular i no de la ciutadania”. Vicent Marí “utilitza el Consell d’Eivissa per fer oposició als governs progressistes de Balears i d’Espanya, de manera deslleial i oportunista, en comptes de governar de manera honesta per solucionar els problemes de la ciutadania”.

El grup PSOE ha fet balanç dels diferents departaments del Consell Insular, incidint en el “fracàs absolut” de les polítiques de mobilitat, model territorial i model turístic del Consell Insular. Segons el portaveu del PSOE, Vicent Marí “representa el pitjor PP de sempre, per molt que intenti dissimular, com va fer amb l’acte de propaganda sobre la regulació de vehicles”. Vicent Torres afirma que “el partit de les autopistes no té credibilitat per parlar de mobilitat sostenible”, i ha recordat cada vegada que el PP es va mostrar en contra de mesures de regulació de l’entrada de vehicles en l’anterior legislatura, quan estaven a l’oposició.

Vicent Torres ha explicat que el 2017, quan l’exconsellera socialista de Mobilitat Pepa Marí va manifestar públicament la necessitat d’estudiar una regulació de l’entrada de vehicles a Eivissa, el PP va manifestar que era una “ocurrència” i “una nova imposició que no tendrà efectes dissuasius”. També José Vicente Marí Bosó, president del PP d’Eivissa, va dir en 2019 que a Eivissa “no hi havia saturació de vehicles” i que “no feia falta una regulació com la de Formentera”.

“El que en la passada legislatura era una ocurrència, ara és una proposta molt necessària. O enganyen a la gent, o no tenen vergonya, o les dos coses”, ha manifestat el portaveu del PSOE.

Javier Torres hauria de deixar el càrrec pel retard de les concessions
Mentrestant, “acabarem la legislatura sense els nous autobusos al carrer i amb el transport públic pitjor que mai”, el que suposa un “fracàs majúscul d’aquest equip de govern”, provocat pel “greu error” d’aturar l’aprovació definitiva del Pla de transports aprovat en la legislatura progressista. “Tenim un transport públic que és un autèntic desastre, que en tres anys no ha fet més que degradar-se”, amb un conseller de Transports, Javier Torres, que “per dignitat, fa dies que hauria d’haver deixat el càrrec”.

A més a més, el grup socialista recorda que, mentre parla de regular l’entrada de vehicles, Vicent Marí actua en el sentit totalment oposat: “Aprova un reglament per convertir en turístiques totes les cases pageses i vota en contra de totes les mesures per limitar les places turístiques”. “No té cap credibilitat, basa la seua política en l’engany continuat, com ho va demostrar durant la campanya electoral dient que els pagesos no podrien fer-se una casa i que ell derogaria la modificació del PTI”. “Els pagesos han pogut seguir construint per viure, com vàrem establir amb la nostra modificació del PTI, i l’actual Consell Insular no s’ha atrevit a tocar-ho”, ha dit Vicent Torres, lamentant que Vicent Marí “va enganyar a tots els seus votants”.

Autoritarisme, clientelisme i presumpta corrupció de Vicent Marí
“En aquestos tres anys, l’autoritarisme i el clientelisme s’han instal·lat en el Consell Insular”, ha advertit el portaveu socialista, qui ha destacat com a fet “d’enorme gravetat” el cas del vídeo ‘La vida islados’, adjudicat a dit per Vicent Marí per 250.000 euros durant l’estat d’alarma, i que investiga la Fiscalia Anticorrupció per un presumpte delicte de corrupció per part del president del Consell. “‘La vida islados és el cas més greu, però no l’únic, de clientelisme, de subvencions i contractes adjudicats a dit”, ha advertit Vicent Torres, recordant que “les subvencions nominatives i contractes a dit del Consell Insular i FECOEV s’han disparat fins als 5,4 milions d’euros en els pressupostos de 2022”.

‘Influencers’ i detectius, el model turístic del PP
Un dels contractes adjudicats a dit per Vicent Marí és dels premis ‘influencers’, fraccionat en un de 75.000 euros i un altre de 25.000. “Aquest és el model de turisme que el PP vol per a Eivissa, els dels ‘influencers'”, ha criticat Vicent Torres, qui lamenta que “en només dos dies, el Consell Insular va tirar en terra la feina d’anys de les institucions i el sector per canviar la imatge turística de la nostra illa” i “encara ningú no ha assumit responsabilitats”. “Si tengués un mínim de vergonya, el president Marí hauria sortit públicament a demanar disculpes al sector turístic d’Eivissa i al conjunt de la ciutadania”, ha dit Torres, remarcant que el grup PSOE seguirà exigint “explicacions” pel fraccionament dels contractes i la justificació d’aquestos, ja que “estan carregats de dubtes legals, que ens preocupen molt”.

Vicent Torres també ha dit que “el model turístic del PP ja sabem quin és, ho varen demostrar votant amb Vox en contra de la nova Llei turística de les Illes Balears”, recordant que “seguim sense saber res de la redacció del Pla d’intervenció d’àmbits turístics (PIAT) de l’illa d’Eivissa, l’instrument de planificació del turisme que el PP havia de redactar en l’actual legislatura.

El portaveu socialista també ha denunciat que el Consell Insular continua sense incorporar els quatre nous inspectors de turisme traspassats pel Govern Balear, mentre intenten contractar els detectius per vigilar festes il·legals, amb un concurs públic que està sent un “fiasco”. “Es varen comprometre a tenir els detectius en marxa l’1 de juliol, i ara mateix no tenim ni detectius, ni inspectors de turisme”.

Coues al carrer per demanar ajudes i centre provisional amb dos anys de retard
Un mandat marcat per la pandèmia, que va provocar unes “conseqüències personals, socials i econòmiques molt dures”, ha recordat el portaveu socialista. A pesar del suport que el grup PSOE va donar a l’equip de govern durant la pandèmia per fer front a les emergències socials, l’actuació en aquest àmbit per part de l’equip de Vicent Marí “no va estar a l’altura”, considera el grup PSOE.

Vicent Torres ha recordat les “vergonyoses” coues al carrer de centenars de persones per demanar les ajudes per la Covid, que l’any següent el Consell Insular va decidir eliminar, després del “desastre” de la primera convocatòria, i el “retard injustificable” del centre provisional de baixa exigència del Recinte Firal. Una infraestructura que havia d’estar operativa en l’hivern de 2020 a 2021, per atendre les persones sense sostre durant la pandèmia, i que a l’estiu de 2022 encara no està obert, com ha lamentat Vicent Torres.

En l’àmbit social, el grup PSOE considera “insuficients” les accions del Consell Insular en la lluita contra els discursos d’odi, la violència masclista, la prostitució, la xenofòbia i la LGTBIfòbia en els tres anys de legislatura.

El drama de l’habitatge
En matèria d’habitatge, “en tres anys no hi ha hagut cap col·laboració per part del Consell Insular amb la resta d’administracions, sinó tot el contrari”, ha criticat el portaveu del PSOE, “posant pals a les rodes en problemes gravíssims com va ser el dels apartaments Don Pepe, que afortunadament, gràcies al lideratge de l’Ajuntament de Sant Josep i del Govern Balear, finalment s’ha pogut encaminar cap a una solució real i satisfactòria per a les persones afectades”.

Quan al lloguer turístic il·legal, “l’únic que ha fet aquest Consell Insular en tres anys ha set firmar un protocol d’actuació amb la principal plataforma, que no ha servit per acabar amb el problema”. “Avui mateix podem comprovar que desenes de lloguers il·legals es continuen oferint en aquesta i altres plataformes”, amb un cos d’inspectors “insuficient” que, com s’ha explicat anteriorment, el Consell Insular no ha volgut ampliar a pesar de tenir quatre noves places traspassades pel Govern a finals de l’any passat.

“Varen dir que amb l’actual normativa precintarien els pisos turístics il·legals. Quants n’han precintat en tres anys? Cap”, ha criticat Vicent Torres.

Paràlisi de projectes
El grup PSOE també ha criticat la “paràlisi general, cancel·lació o retard en tots els projectes que vàrem deixar en marxa en la legislatura anterior”, com són el desenvolupament del Campus de Sa Coma, el circuit de motocròs, l’ampliació del Recinte Firal, el Museu de la Mar, el Centre de Cultura Popular o les inversions en xarxa viària i la creació d’una xarxa de carrils bici. “Acabarà la legislatura sense que comencin les obres del projecte d’ampliació i millora de la carretera de Sant Josep a Sant Antoni”, ha alertat Vicent Torres, el que suposa que “per primera vegada en vint anys, el Consell Insular no serà capaç d’iniciar una obra important de millora de la xarxa viària (les autovies de Pere Palau, carretera a Sant Miquel amb Xico Tarrés, carretera a Sant Joan amb Vicent Serra i desdoblament de Ca na Negreta en la legislatura anterior), dedicant-se únicament als treballs ordinaris de reparació i asfaltat que es fan cada any”.

El PP, en contra de la protecció del medi ambient
El portaveu del PSOE ha posat diversos exemples de la “falta de compromís del PP en la protecció del medi ambient i la sostenibilitat del territori”, com ha set l’aprovació del Reglament de simplificació, per convertir en turístiques totes les cases pageses d’Eivissa o la incapacitat d’executar el projecte de recuperació dels senders de Ses Salines. A més, el PSOE també recorda que Vicent Marí “segueix sense prendre mesures per acabar amb les males olors de la planta de Ca na Putxa”. Segons Vicent Torres, “tenir un govern progressista a les Illes Balears, que ha promogut importants lleis de sostenibilitat mediambiental, territorial i turística, ha parat els peus al PP del Consell lnsular i ha salvat Eivissa d’una nova etapa de creixement, desprotecció i especulació que hauria set desastrosa per a la nostra illa”.

Cultura i esports, els grans oblidats
El grup PSOE lamenta que la cultura i l’esport “són els grans oblidats” del Consell Insular de Vicent Marí. El portaveu del PSOE critica que en tres anys no han sabut posar en marxa el Museu de la Mar, ni iniciar cap nou projecte en matèria cultural, mentre que l’esport d’Eivissa ha patit “la pitjor gestió que s’ha vist mai en infraestructures”, com han set els “bunyols” del pavelló de sa Pedrera i del paviment de sa Blanca Dona, i la “falta total d’una planificació d’inversions en noves instal·lacions”. A part d’això, “en tota la legislatura no s’ha fet ni un sol conveni amb els ajuntaments per a millora de les instal·lacions esportives municipals”, ha lamentat.

Vicent Torres ha conclòs el seu balanç amb la confiança que el 2023, “les polítiques socialistes tornin al Consell Insular”, ja que, “en mans del PP, la nostra illa està abocada a una manera de funcionar clientelar, amb més desigualtats socials, amb pitjors serveis públics, a la desprotecció del territori i a un turisme massificat i insostenible per a Eivissa”.

Comments are closed

Balanç de tres anys de Vicent Marí: “Clientelisme, desprotecció i degradació dels serveis públics” en un Consell Insular “al servei del PP i no de la ciutadania d’Eivissa”

Vicent Marí representa “el pitjor PP que ha patit Eivissa”, amb unes polítiques marcades pel “clientelisme, la desprotecció i la degradació dels serveis públics”. Així ho ha manifestat en roda de premsa l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, qui ha fet balanç dels tres anys de govern de PP i Cs al Consell Insular d’Eivissa acompanyat del conseller Víctor Torres i de la consellera Silvia Limones. El grup PSOE ha alertat de la manera de governar que s’ha instal·lat en el Consell Insular de la mà de Vicent Marí, amb casos tan escandalosos com el del vídeo “La vida islados”, que investiga la Fiscalia Anticorrupció, o l’adjudicació, també a dit, del contracte fraccionat dels premis ‘influencers’, que varen ser “un autèntic desastre per a la promoció turística d’Eivissa”.

El portaveu del PSOE considera que Vicent Marí ha posat el Consell Insular al servei dels interessos del Partit Popular i no de la ciutadania”. Vicent Marí “utilitza el Consell d’Eivissa per fer oposició als governs progressistes de Balears i d’Espanya, de manera deslleial i oportunista, en comptes de governar de manera honesta per solucionar els problemes de la ciutadania”.

El grup PSOE ha fet balanç dels diferents departaments del Consell Insular, incidint en el “fracàs absolut” de les polítiques de mobilitat, model territorial i model turístic del Consell Insular. Segons el portaveu del PSOE, Vicent Marí “representa el pitjor PP de sempre, per molt que intenti dissimular, com va fer amb l’acte de propaganda sobre la regulació de vehicles”. Vicent Torres afirma que “el partit de les autopistes no té credibilitat per parlar de mobilitat sostenible”, i ha recordat cada vegada que el PP es va mostrar en contra de mesures de regulació de l’entrada de vehicles en l’anterior legislatura, quan estaven a l’oposició.

Vicent Torres ha explicat que el 2017, quan l’exconsellera socialista de Mobilitat Pepa Marí va manifestar públicament la necessitat d’estudiar una regulació de l’entrada de vehicles a Eivissa, el PP va manifestar que era una “ocurrència” i “una nova imposició que no tendrà efectes dissuasius”. També José Vicente Marí Bosó, president del PP d’Eivissa, va dir en 2019 que a Eivissa “no hi havia saturació de vehicles” i que “no feia falta una regulació com la de Formentera”.

“El que en la passada legislatura era una ocurrència, ara és una proposta molt necessària. O enganyen a la gent, o no tenen vergonya, o les dos coses”, ha manifestat el portaveu del PSOE.

Javier Torres hauria de deixar el càrrec pel retard de les concessions
Mentrestant, “acabarem la legislatura sense els nous autobusos al carrer i amb el transport públic pitjor que mai”, el que suposa un “fracàs majúscul d’aquest equip de govern”, provocat pel “greu error” d’aturar l’aprovació definitiva del Pla de transports aprovat en la legislatura progressista. “Tenim un transport públic que és un autèntic desastre, que en tres anys no ha fet més que degradar-se”, amb un conseller de Transports, Javier Torres, que “per dignitat, fa dies que hauria d’haver deixat el càrrec”.

A més a més, el grup socialista recorda que, mentre parla de regular l’entrada de vehicles, Vicent Marí actua en el sentit totalment oposat: “Aprova un reglament per convertir en turístiques totes les cases pageses i vota en contra de totes les mesures per limitar les places turístiques”. “No té cap credibilitat, basa la seua política en l’engany continuat, com ho va demostrar durant la campanya electoral dient que els pagesos no podrien fer-se una casa i que ell derogaria la modificació del PTI”. “Els pagesos han pogut seguir construint per viure, com vàrem establir amb la nostra modificació del PTI, i l’actual Consell Insular no s’ha atrevit a tocar-ho”, ha dit Vicent Torres, lamentant que Vicent Marí “va enganyar a tots els seus votants”.

Autoritarisme, clientelisme i presumpta corrupció de Vicent Marí
“En aquestos tres anys, l’autoritarisme i el clientelisme s’han instal·lat en el Consell Insular”, ha advertit el portaveu socialista, qui ha destacat com a fet “d’enorme gravetat” el cas del vídeo ‘La vida islados’, adjudicat a dit per Vicent Marí per 250.000 euros durant l’estat d’alarma, i que investiga la Fiscalia Anticorrupció per un presumpte delicte de corrupció per part del president del Consell. “‘La vida islados és el cas més greu, però no l’únic, de clientelisme, de subvencions i contractes adjudicats a dit”, ha advertit Vicent Torres, recordant que “les subvencions nominatives i contractes a dit del Consell Insular i FECOEV s’han disparat fins als 5,4 milions d’euros en els pressupostos de 2022”.

‘Influencers’ i detectius, el model turístic del PP
Un dels contractes adjudicats a dit per Vicent Marí és dels premis ‘influencers’, fraccionat en un de 75.000 euros i un altre de 25.000. “Aquest és el model de turisme que el PP vol per a Eivissa, els dels ‘influencers'”, ha criticat Vicent Torres, qui lamenta que “en només dos dies, el Consell Insular va tirar en terra la feina d’anys de les institucions i el sector per canviar la imatge turística de la nostra illa” i “encara ningú no ha assumit responsabilitats”. “Si tengués un mínim de vergonya, el president Marí hauria sortit públicament a demanar disculpes al sector turístic d’Eivissa i al conjunt de la ciutadania”, ha dit Torres, remarcant que el grup PSOE seguirà exigint “explicacions” pel fraccionament dels contractes i la justificació d’aquestos, ja que “estan carregats de dubtes legals, que ens preocupen molt”.

Vicent Torres també ha dit que “el model turístic del PP ja sabem quin és, ho varen demostrar votant amb Vox en contra de la nova Llei turística de les Illes Balears”, recordant que “seguim sense saber res de la redacció del Pla d’intervenció d’àmbits turístics (PIAT) de l’illa d’Eivissa, l’instrument de planificació del turisme que el PP havia de redactar en l’actual legislatura.

El portaveu socialista també ha denunciat que el Consell Insular continua sense incorporar els quatre nous inspectors de turisme traspassats pel Govern Balear, mentre intenten contractar els detectius per vigilar festes il·legals, amb un concurs públic que està sent un “fiasco”. “Es varen comprometre a tenir els detectius en marxa l’1 de juliol, i ara mateix no tenim ni detectius, ni inspectors de turisme”.

Coues al carrer per demanar ajudes i centre provisional amb dos anys de retard
Un mandat marcat per la pandèmia, que va provocar unes “conseqüències personals, socials i econòmiques molt dures”, ha recordat el portaveu socialista. A pesar del suport que el grup PSOE va donar a l’equip de govern durant la pandèmia per fer front a les emergències socials, l’actuació en aquest àmbit per part de l’equip de Vicent Marí “no va estar a l’altura”, considera el grup PSOE.

Vicent Torres ha recordat les “vergonyoses” coues al carrer de centenars de persones per demanar les ajudes per la Covid, que l’any següent el Consell Insular va decidir eliminar, després del “desastre” de la primera convocatòria, i el “retard injustificable” del centre provisional de baixa exigència del Recinte Firal. Una infraestructura que havia d’estar operativa en l’hivern de 2020 a 2021, per atendre les persones sense sostre durant la pandèmia, i que a l’estiu de 2022 encara no està obert, com ha lamentat Vicent Torres.

En l’àmbit social, el grup PSOE considera “insuficients” les accions del Consell Insular en la lluita contra els discursos d’odi, la violència masclista, la prostitució, la xenofòbia i la LGTBIfòbia en els tres anys de legislatura.

El drama de l’habitatge
En matèria d’habitatge, “en tres anys no hi ha hagut cap col·laboració per part del Consell Insular amb la resta d’administracions, sinó tot el contrari”, ha criticat el portaveu del PSOE, “posant pals a les rodes en problemes gravíssims com va ser el dels apartaments Don Pepe, que afortunadament, gràcies al lideratge de l’Ajuntament de Sant Josep i del Govern Balear, finalment s’ha pogut encaminar cap a una solució real i satisfactòria per a les persones afectades”.

Quan al lloguer turístic il·legal, “l’únic que ha fet aquest Consell Insular en tres anys ha set firmar un protocol d’actuació amb la principal plataforma, que no ha servit per acabar amb el problema”. “Avui mateix podem comprovar que desenes de lloguers il·legals es continuen oferint en aquesta i altres plataformes”, amb un cos d’inspectors “insuficient” que, com s’ha explicat anteriorment, el Consell Insular no ha volgut ampliar a pesar de tenir quatre noves places traspassades pel Govern a finals de l’any passat.

“Varen dir que amb l’actual normativa precintarien els pisos turístics il·legals. Quants n’han precintat en tres anys? Cap”, ha criticat Vicent Torres.

Paràlisi de projectes
El grup PSOE també ha criticat la “paràlisi general, cancel·lació o retard en tots els projectes que vàrem deixar en marxa en la legislatura anterior”, com són el desenvolupament del Campus de Sa Coma, el circuit de motocròs, l’ampliació del Recinte Firal, el Museu de la Mar, el Centre de Cultura Popular o les inversions en xarxa viària i la creació d’una xarxa de carrils bici. “Acabarà la legislatura sense que comencin les obres del projecte d’ampliació i millora de la carretera de Sant Josep a Sant Antoni”, ha alertat Vicent Torres, el que suposa que “per primera vegada en vint anys, el Consell Insular no serà capaç d’iniciar una obra important de millora de la xarxa viària (les autovies de Pere Palau, carretera a Sant Miquel amb Xico Tarrés, carretera a Sant Joan amb Vicent Serra i desdoblament de Ca na Negreta en la legislatura anterior), dedicant-se únicament als treballs ordinaris de reparació i asfaltat que es fan cada any”.

El PP, en contra de la protecció del medi ambient
El portaveu del PSOE ha posat diversos exemples de la “falta de compromís del PP en la protecció del medi ambient i la sostenibilitat del territori”, com ha set l’aprovació del Reglament de simplificació, per convertir en turístiques totes les cases pageses d’Eivissa o la incapacitat d’executar el projecte de recuperació dels senders de Ses Salines. A més, el PSOE també recorda que Vicent Marí “segueix sense prendre mesures per acabar amb les males olors de la planta de Ca na Putxa”. Segons Vicent Torres, “tenir un govern progressista a les Illes Balears, que ha promogut importants lleis de sostenibilitat mediambiental, territorial i turística, ha parat els peus al PP del Consell lnsular i ha salvat Eivissa d’una nova etapa de creixement, desprotecció i especulació que hauria set desastrosa per a la nostra illa”.

Cultura i esports, els grans oblidats
El grup PSOE lamenta que la cultura i l’esport “són els grans oblidats” del Consell Insular de Vicent Marí. El portaveu del PSOE critica que en tres anys no han sabut posar en marxa el Museu de la Mar, ni iniciar cap nou projecte en matèria cultural, mentre que l’esport d’Eivissa ha patit “la pitjor gestió que s’ha vist mai en infraestructures”, com han set els “bunyols” del pavelló de sa Pedrera i del paviment de sa Blanca Dona, i la “falta total d’una planificació d’inversions en noves instal·lacions”. A part d’això, “en tota la legislatura no s’ha fet ni un sol conveni amb els ajuntaments per a millora de les instal·lacions esportives municipals”, ha lamentat.

Vicent Torres ha conclòs el seu balanç amb la confiança que el 2023, “les polítiques socialistes tornin al Consell Insular”, ja que, “en mans del PP, la nostra illa està abocada a una manera de funcionar clientelar, amb més desigualtats socials, amb pitjors serveis públics, a la desprotecció del territori i a un turisme massificat i insostenible per a Eivissa”.

Comments are closed