Beatriz Corredor a Eivissa: “Només existeix política pública d’habitatge quan governa el Partit Socialista”

Beatriz Corredor, exministra d’Habitatge amb José Luis Rodríguez Zapatero i actual presidenta de la Fundació Pablo Iglesias, ha afirmat avui a Eivissa que “només existeix política pública d’habitatge quan governa el Partit Socialista”. Acompanyada per l’alcalde, Rafa Ruiz, el president de la comissió gestora de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, i les candidates socialistes al Congrés i al Senat, Sofia Hernanz i Patricia Abascal, Beatriz Corredor ha visitat els terrenys de Can Escandell on es projecten 532 habitatges públics en règim de lloguer i un gran parc públic que executarà la societat pública estatal SEPES. Un projecte, com han recordat, signat en 2010 entre Corredor com a ministra d’Habitatge i l’alcaldessa socialista Lurdes Costa que va quedar sense desenvolupar durant els anys de govern de Mariano Rajoy, però que es va reactivar en 2018 amb el nou govern de Pedro Sánchez.

Beatriz Corredor ha advertit de la retallada a les polítiques públiques d’habitatge que suposaria un nou govern de dretes: “És una realitat que es demostra de forma tan contundent com són els Pressupostos Generals de l’Estat. Si en 2009 el pressupost en matèria de política pública d’habitatge era de 1.600 milions d’euros, l’últim pressupost aprovat pel Partit Popular el va reduir a tot just 353. La diferència del que es pot fer amb aquests diners és abismal”.

A més del desenvolupament de projectes com el de Can Escandell, Beatriz Corredor ha insistit que fa falta un govern socialista amb Pedro Sánchez per a aprovar les noves mesures que proposa el PSOE, com una Llei estatal d’habitatge públic perquè sigui declarada “servei públic d’interès general, com ho és l’educació o la sanitat”. Com ha recordat Corredor, “si no es té un habitatge digne, no es poden exercir el drets humans fonamentals que recullen totes les constitucions”.

Davant les pròximes eleccions del 10 de novembre, Beatriz Corredor ha mostrat la seva “plena confiança que el Partit Socialista reforçarà el seu lideratge com a força més votada, que l’ampliarà, i que es constituirà un govern progressista, que és el que els ciutadans han deixat claríssimament clar que és el que volen”.

Rafa Ruiz, compromís amb l’habitatge públic a la ciutat d’Eivissa
L’alcalde socialista de la ciutat ha recordat que “som el municipi amb menys territori i l’únic que ha posat sòl a disposició per a fer habitatge públic”. Ha lamentat els vuit anys de paràlisis del projecte de Can Escandell, amb els governs del PP a la ciutat i en el govern estatal, i ha recordat que “es va poder reactivar en tan sols vuit mesos de govern socialista”, amb la inclusió d’Eivissa en el Pla nacional d’habitatge que desenvolupa el ministeri de Foment a través del SEPES. El projecte contempla un total de 532 habitatges públics en règim de lloguer, dels quals 70 se cediran a l’ajuntament, un gran parc barrat, un solar per a equipaments educatius i un altre solar per a equipaments esportius.

Rafa Ruiz ha tornat a recordar el seu desig que el Consell Insular, ara governat pel PP i Cs, compleixi amb el seu compromís de col·laborar amb l’ajuntament per a desbloquejar l’aprovació del nou PGOU de la ciutat, imprescindible per al desenvolupament del projecte de Can Escandell.

L’habitatge, eix prioritari del PSOE per al 10 de novembre
El PSOE d’Eivissa ha arrencat la precampanya a les eleccions generals del 10 de novembre amb la visita de Beatriz Corredor i la problemàtica de l’habitatge, ja que a l’illa és un assumpte “prioritari”, com ha manifestat el president de la comissió gestora de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas. Juntament amb les candidates al Congrés i al Senat, Sofia Hernanz i Patricia Abascal, dels qui ha dit “són unes magnífiques candidates”, el president de la gestora ha insistit que “si mana el Partit Socialista, ens preocupem per aquestes qüestions, i si manen altres partits, tindrem un panorama molt diferent”.

Beatriz Corredor completa la seva visita a Eivissa amb una assemblea oberta que tindrà lloc en la seu socialista a les 19.30 hores sota el títol “El problema de l’habitatge. Drets enfront de dretes”, on s’explicaran totes les propostes socialistes de cara a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre.

Comments are closed