Calendari del 6è Congrés Extraordinari de la FSE-PSOE

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) comunica el calendari de la celebració del 6è Congrés Extraordinari, que tendrà lloc el pròxim 20 de juliol de 2024 a Eivissa. Les bases del congrés, aprovades dissabte en el Comitè Insular, estableixen les següents dates clau:

Els dies per a la presentació de precandidatures a les primàries per escollir secretari o secretària general són avui i demà, 17 i 18 de juny. Seguidament, del 19 al 26 de juny, les persones que hagin registrat la seua precandidatura haurà de recollir i presentar els avals necessaris per oficialitzar-la, concretament els avals d’un mínim del 6% dels militants del cens de la Federació i un màxim del 10%.

El 26 de juny es proclamarà de manera provisional les candidatures, obrint un termini de recursos fins al 30 de juny. Després de la resolució dels recursos, es farà la proclamació definitiva de candidatures, donant així inici a la campanya d’informació que s’estendrà fins al 6 de juliol.

En cas que un o una única precandidata aconsegueixi el nombre mínim d’avals, la Comissió de Primàries li proclamarà secretari o secretària General sense necessitat de votació.

En el cas d’haver-hi més d’una candidatura, la jornada de votació per a l’elecció del secretari o secretària general tendrà lloc el 7 de juliol de 2024, amb una possible segona volta programada per al 14 de juliol si fos necessari. Posteriorment, del 15 al 18 de juliol, s’obrirà el termini per a la presentació de recursos i es proclamaran definitivament els resultats de les eleccions.

En el Congrés es procedirà a l’elecció de la Comissió Executiva de la FSE-PSOE, la Comissió d’Ètica, i els membres del Consell Polític del PSIB-PSOE. Prèviament, les assemblees de les cinc agrupacions socialistes de l’illa hauran d’haver escollit els delegats i delegades que participaran en el congrés.

L’ordre del dia provisional del 6è Congrés Extraordinari inclou, entre altres punts, el dictamen de la Comissió de Credencials, la constitució del congrés, l’elecció de la Mesa, la presentació d’informes de gestió, i el debat i votació d’aquests informes. Així mateix, es procedirà a la presentació i proclamació de candidatures per a les diverses posicions, seguint amb la votació i, finalment, la proclamació dels resultats.

Aquest procés es durà a terme conforme als Estatuts Federals, el Reglament Federal del Partit i les bases establertes en la convocatòria.

Comments are closed