CARTA DE JOSEP MARÍ RIBAS A LA MILITÀNCIA

Benvolgut company, benvolguda companya:

Duim ja pràcticament una setmana d’estat d’alarma i confinament. Estam vivint una situació que mai hauríem imaginat, extraordinària i molt difícil. En un lloc com Eivissa, una illa meravellosa que s’estava començant a preparar per rebre un any més centenars de milers de turistes, veure els carrers buits, l’activitat aturada i les persones confinades a ca seua provoca un sentiment molt dolorós, agreujat per la incertesa i la por de no saber quan podrem superar-ho i recuperar les nostres vides.

Als i a les Socialistes, com al conjunt de la ciutadania d’aquesta illa i d’aquest país, ens toca complir amb el nostre deure de lluitar contra la malaltia. És molt important complir amb l’obligació de confinar-nos a ca nostra. Hem de ser molt disciplinats, seguint totes les instruccions que ens han donat, per molt dures que siguin. Ens hi jugam molt, i no podem fallar.

A fora hi ha molta gent que està treballant, en condicions molt complicades, per assegurar la resposta sanitària, els serveis públics essencials i perquè no faltin els subministraments bàsics. Cada dia la gent surt als balcons a fer un aplaudiment emocionat al personal de Salut, que són els que estan en primera línia lluitant contra la malaltia. Una emoció i agraïment que serà etern.

Hem de tenir tota la confiança en el president, Pedro Sánchez, i la presidenta de la comunitat, Francina Armengol, així com en la resta dels nostres responsables polítics, en les decisions que prenguin com a autoritats públiques. Primer per aturar la pandèmia, i posteriorment per reconstruir el país, ajudant a treballadors, autònoms i empreses a recuperar la seua activitat.

Vendran dies molt durs, que ens posaran a prova com a societat. Els hem de superar. Com a Socialistes, persones compromeses amb el conjunt de la societat i especialment amb els que més ho necessiten, sabem molt bé que amb unitat, solidaritat i responsabilitat podrem aturar la pandèmia.

Molts d’ànims i molta força a tothom.

Josep Marí Ribas
Secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa.

Leave a Reply