Ciutat d’Eivissa: Campanya en favor del petit comerç i acord per integrar Marina Ibiza a la ciutat

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la regidora de Comerç, Montse Garcia, i de Vicent Tur, representant de la Petita i Mitjana empresa d’Eivissa i Formentera, han presentat aquesta setmana la campanya de promoció del comerç local ‘Petit comerç. Ara és el moment’. Es repartiran pòsters de la campanya “Petit comerç. Ara és el moment” als comerços de la ciutat d’Eivissa. Al disseny d’aquesta campanya hi trobam interpretacions de petits comerços d’Eivissa així com a ciutadans del municipi passejant entre comerços. Aquesta imatge transmet un missatge de comunitat i d’unió entre ciutadania i petit comerç fent d’Eivissa una ciutat viscuda.

Rafa Ruiz, ha dit que ’amb aquesta campanya promocional el que volem és convidar la ciutadania a recolzar el petit comerç i també animar els nostres comerciants i que sentin que l’Ajuntament està al seu costat. Aquesta campanya és especialment important pel moment en què estam, sortint de la quarantena , d’un moment en què els negocis han estat tancats i han hagut de fer front a una de les situacions més adverses que hem viscut’ .

L’alcalde també ha volgut destacar que ‘hem de ser conscients que la ciutat la feim entre tots i totes, i que només amb l’ajuda de la ciutadania podrem evitar que desaparegui la xarxa de comerç que és realment un potent motor econòmic de creació de llocs de feina i de sentiment de ciutat, i aquest esforç es pot fer de moltes maneres. L’alcalde ha volgut fer una reflexió en relació als grans tenedors de locals que no estan ajudant al petit comerç a poder assumir els preus dels lloguers ja que continuen sent molts alts, la qual cosa dificulta encara més la reactivació del petit comerç a la ciutat i en aquest sentit ha apel·lat a ‘la corresponsabilitat que tenim tots per sortir del moment més difícil que hem viscut com a societat moderna’.

A més d’aquesta campanya de promoció del petit comerç a la ciutat, l’Ajuntament d’Eivissa impulsa, des de l’inici de la crisi motivada pel COVID-19, tot un seguit de mesures de suport al sector empresarial de la ciutat. Des de l’exempció del pagament de la taxa d’Ocupació de la Via Pública durant tot el 2020, fins a la creació de noves plataformes com “deivissaacasa.com” que des d’aquest divendres està operativa per poder realitzar compres al petit comerç de l’illa.

Acord per integrar Marina Ibiza a la ciutat
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual, i els responsables de Marina Ibiza, han acordat continuar amb el projecte d’eliminació de les tanques que separen el port de la ciutat d’Eivissa i fer un gran passeig per a la ciutadania que transcorri des del far del Port d’Eivissa fins al far del Botafoc, sense barreres visuals que separin el mar de la ciutat.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que es tracta d’un acord fruit del treball conjunt entre les dues institucions, Ajuntament i Autoritat Portuària i Marina Ibiza, i que té per objectiu unir les forces per tal de tenir una visió global del Port, posant-lo a l’abast de la ciutadania. Fa uns anys, ja iniciarem, sempre comptant amb la gran feina d’APB, amb aquesta transformació al port per tal que la ciutadania pogués gaudir d’un passeig de far a far i convertir-nos en una ciutat que mira a la mar’.

Per la seva banda, el president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual, ha dit que ‘l’acord d’avui és un pas més a la consolidació de la cessió a la ciutadania de la primera línia del port. És a dir des de la Marina, fins l’obra de retirada de la tanca feta des de la terminal de Formentera, ara se li suma aquesta nova acció. Són passes, una darrera l’altre que significarà als propers 4 anys l’accés de la ciutadania al Port serà absolut’.
En aquesta darrera fase de retirada de tanques, el Port Esportiu de Marina Ibiza integrarà les seves instal·lacions en la ciutat d’Eivissa connectant la zona marítima i l’actual passeig Joan Carles I.

En concret les actuacions consisteixen en l’apertura de fins a 8 nous accessos per a vianants, facilitant l’accés dels vianants a la zona de la marina; substitució de la vegetació per altra de proporcions més petites; connexió dels accessos amb la pavimentació existent a la zona enjardinada donant continuïtat al passeig marítim; instal·lació de nou mobiliari urbà, papereres i bancs de fusta i instal·lació de pilons il·luminats que permetin els pas dels vianants de manera separada als vehicles.

La integració d’aquesta part del port a la ciutat té un pressupost de 347.000 euros més IVA, que serà assumit per Marina Ibiza i ha estat supervisat pels tècnics de la regidoria d’urbanisme i Vies Públiques de l’Ajuntament d’Eivissa. Les obres s’iniciaran al mes de setembre.

L’actuació transcórrer des del principi del passeig de Joan Carles I fins al final de les instal·lacions de Marina Ibiza, el que significa l’eliminació de més de 500 metres lineals de tanca que separa la ciutat del Port.

Amb aquesta intervenció, es continuen eliminant barreres que separen ciutat i port i es continua amb el treball iniciat conjuntament entre Ajuntament i APB perquè el Port estigui integrat amb la ciutat i sigui un espai de gaudi per a la ciutadania.

Comments are closed