Ciutat d’Eivissa: La remodelació integral de l’E-10 s’inclou al Pla d’Inversions Estratègiques de les Illes Balears

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, i l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, han anunciat que el Govern de les Illes Balears ha acordat incloure el projecte de remodelació integral de l’E10 dins del Pla d’Inversions Estratègiques de la Comunitat de les Illes Balears, amb els termes que preveu la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s’han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El primer cinturó de ronda de la ciutat d’Eivissa, la via denominada E10, s’estén des de la rotonda de Can Cifre, al principi de la carretera que uneix Eivissa i Sant Josep, fins a la rodona de Jesús, en la carretera de Sant Joan, la via principal de connexió la ciutat d’Eivissa amb Santa Eulària i la zona nord-est de l’illa.

L’Ajuntament d’Eivissa vol convertir l’actual carretera en una avinguda arbrada, eliminat l’intens trànsit rodat que circula per ella en l’actualitat, connectant el centre de la ciutat amb els barris perifèrics i completant la connexió de la ciutat amb els nuclis que l’envolten mitjançant carrils bici i construint un aparcament soterrat amb capacitat per a 1.500 vehicles.

El projecte de remodelació de l’E10 està dirigit a la recuperació ciutadana i la integració urbana del primer cinturó d’Eivissa. Serà la via verda urbana més llarga de la ciutat amb una innovadora arbrada.

El projecte accelerarà la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) i ajudarà a prioritzar el transport col·lectiu sobre el cotxe privat. Així, doncs, el projecte de remodelació ajudarà a aconseguir els objectius del “Component 1 Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel Govern d’Espanya l’abril 2021.

Comments are closed