Ciutat d’Eivissa: Medalla d’Or a l’Àrea de Salut i conveni de cessió d’habitatges d’emergència habitacional

L’Ajuntament d’Eivissa atorgarà la Medalla d’Or de la ciutat a l’Àrea de Salut d’Eivissa en agraïment a l’esforç a tots els treballadors i treballadores de la sanitat pública que han exercit durant dècades la seva professionalitat i que han hagut d’assumir un dels majors reptes en haver de fer front a la major pandèmia que el nostre territori ha sofert en l’últim segle.

Amb aquest reconeixement, l’Ajuntament d’Eivissa vol reconèixer no tan sols la feina realitzada per tota l’Àrea de Salut durant la pandèmia sinó també tot el recorregut que ha fet l’Àrea de Salut d’Eivissa en la construcció del que és el nostre sistema sanitari públic, tant en atenció primària com en atenció especialitzada, fet que ha garantit el benestar i progrés de tota la ciutadania d’Eivissa.

Aquesta Medalla d’Or és un reconeixement a tots els estaments dins de l’Àrea de Salut d’Eivissa, Hospital de Can Misses, centres de salut i a tot el personal administratiu, de neteja, sanitari i, en general, a totes les persones treballadores del l’Àrea de Salut d’Eivissa que fan possible cada dia el funcionament d’un servei essencial com és el sanitari.

La decisió ha estat presa de comú acord i per unanimitat de tots els portaveus dels grups municipals.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que la Medalla d’Or de la ciutat d’Eivissa és el màxim reconeixement que atorga la ciutat. Enguany és un reconeixement a la bona feina realitzada per l’Àrea de salut d’Eivissa i Formentera, durant aquests anys, que ha suposat que en temps tant difícils com els que estam vivint per mor de la pandèmia del coronavirus, la incidència de la malaltia hagi estat sota control i que l’atenció a totes les persones malaltes hagi estat la més adequada. Tot el personal que treballa a l’Àrea de Salut d’Eivissa és garant de la continuïtat del dret de l’atenció sanitària i sostenen amb la seva feina un dels pilars fonamentals de la societat, l’accés a la sanitat pública’.

L’Ajuntament d’Eivissa i l’lBAVI signen un conveni per a la cessió de la gestió i administració de tres habitatges al municipi destinats a situacions d’emergència habitacional

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han signat aquest matí un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’IBAVI cedeix la gestió i administració de tres habitatges que es destinaran al departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa. A la signatura també hi han assistit la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, la directora del IBAVI, Cristina Ballester i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned.

Aquests immobles, que havien estat cedits a l’IBAVI en 2016, es posaran a la disposició del departament de Benestar Social, com ja es va fer amb els dos pisos situats a Dalt Vila que es van cedir a l’associació APFEM per al seu programa d’inserció de persones vulnerables.

L’assignació s’efectua amb la finalitat de donar cobertura a les necessitats d’allotjament del municipi, especialment a aquelles situacions puntuals d’emergència social i que requereixen disposar d’un habitatge de forma immediata. El conveni té una vigència d’un any amb prorroga anual fins a un màxim de quatre anys més.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘el problema de l’habitatge afecta a tothom i evidentment de forma més important als col·lectius més vulnerables. Són moltes les persones que tenen dificultats per a poder accedir a un habitatge a l’illa, una situació que s’ha complicat encara més amb la crisi provocada per la COVID-19. Amb aquesta cessió, aquests habitatges serviran per a poder ajudar a aquelles persones que es trobin en una situació clara d’emergència habitacional’.

Conveni Ajuntament – IBAVIPer la seua banda, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha dit que ‘amb l’Ajuntament d’Eivissa hi ha una sintonia clara en quant a necessitats i la voluntat de remar de manera conjunta per fer possible objectius compartits com són els 86 habitatges públics a Eivissa. Eivissa ha fet grans esforços amb la cessió dels tres solars on s’estan construint les HPO amb una inversió de 12’4 milions d’euros i que en aquests moments les obres estan en marxa. Aquests fets son fruit de la voluntat de feina conjunta. En aquests moments els 12 habitatges a sa Penya i aquestss 86 són un total de 98 habitatges en construcció o en rehabilitació a la ciutat d’Eivissa’.

Conselleria d’Habitatge del Govern de les Illes Balears i Ajuntament d’Eivissa obrin una nova línia de feina amb aquesta signatura de cessió d’espais a l’Ajuntament per tal que gestioni aquests habitatges donant respostes encertades a la ciutadania.

Comments are closed