Cloenda 5è Congrés de la FSE-PSOE: Josep Marí Ribas fa una crida a la “mobilització progressista” d’Eivissa per “recuperar el Consell en 2023”

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE), Josep Marí Ribas, ha fet avui una crida a la “mobilització progressista” per “recuperar el Consell en 2023”, en el discurs de cloenda del 5è Congrés del partit, celebrat avui a la seu de la UIB a Eivissa i que ha finalitzat amb la satisfacció d’un partit “fort i unit”, com és el PSOE, per abordar l’“Eivissa del futur que volem”, ha destacat. Marí Ribas s’ha posat “a disposició del partit” perquè al 2023 “no sigui possible que la dreta tradicional i la dreta més radical s’ajuntin i governin Eivissa”.

El secretari general s’ha compromès davant la militància a impulsar “un model turístic sostenible, de reducció de places i de millores laborals”, que permetrà la nova Llei del turisme de les Illes Balears. Un model turístic que “només pot fer el Partit Socialista, perquè el PP no ho farà”.

Marí Ribas ha afirmat que el PSOE vol “turisme respectuós per a Eivissa”, que valori “el paisatge, el patrimoni i la cultura, el turisme esportiu i la gastronomia”. El compromís socialista és “créixer en qualitat i en sostenibilitat”, destacant que el PSOE promourà la redacció del Pla d’intervenció d’àmbits turístics (PIAT) de l’illa d’Eivissa, farà polítiques per “arraconar” el turisme d’excessos, desenvoluparà els plans de gestió dels espais naturals.

També s’ha referit al compromís incomplit de Vicent Marí de derogar la modificació del PTI aprovada per l’anterior Consell progressista de Vicent Torres. Segons ha remarcat, si el PP pretén impulsar un nou PTI, el PSOE avisa que “no rebaixarem ni un milímetre la protecció de la nostra illa”.El secretari general de la FSE ha manifestat que “volem una Eivissa per viure”, destacant la necessitat de continuar desplegant les polítiques socialistes d’habitatge, que “només feim nosaltres”. En aquest moment, el secretari general s’ha referit la feina realitzada “amb responsabilitat” per oferir “solucions reals” a les persones afectades dels apartaments Don Pepe, i ha manifestat “tot el suport del Govern Balear a l’alcalde de Sant Josep”, Ángel Luis Guerrero, per tirar endavant la solució.

En el seu discurs, Marí Ribas ha recordat que “els i les socialistes no acabam d’arribar, hi som de fa temps”. El secretari general ha dit que se sent “molt orgullós” per la feina realitzada en favor de l’illa per part del conjunt de la militància durant anys, i de figures destacades del partit, referint-se concretament als ja desapareguts Enrique Mayans, Paco Bonet i Vicent Tur.

Un llegat que ha estat possible per una feina que en el seu moment varen fer els presidents Pilar Costa i Xico Tarrés i l’alcaldessa Lurdes Costa. Persones “valentes” que varen aconseguir grans fites com el nou Hospital Can Misses, el projecte de sa Coma o la protecció de Cala d’Hort, com ha recordat, i que continua actualment amb els alcaldes Rafa Ruiz i Ángel Luis Guerrero, ha ressaltat. Marí Ribas ha manifestat que “hem de sentir orgull de ser família política dels que han fet tot això possible”.

El secretari general ha donat les gràcies a les persones que han format part de l’executiva sortint i ha animat les que hi han entrat a formar part a continuar amb aquesta feina i compromís socialista.

 

Nova Comissió Executiva i Consell Polític

Un total de 17 persones conformen la nova Executiva de la Federació Socialista d’Eivissa: Joan Marí ‘Marge’, president; Josep Marí Ribas, secretari general; Irantzu Fernández, secretària d’Organització; Pilar Costa, secretària de Comunicació i Portaveu; Milena Herrera, secretària de Política Institucional; Elena López, secretària de Territori i Medi Ambient; Víctor Torres, secretari de Turisme i Model Econòmic; Vicent Roselló, secretari d’Educació Cultura i Patrimoni; Vicent Torres ‘Benet’, secretari de Benestar Social; José Antonio Domínguez, secretari de Formació, Estudis i Programes; Beatriz Fernández, secretària de Participació Ciutadana; Carmen Roig, secretària de Mobilitat i Energia; Aída Alcaraz, secretària d’Igualtat i Moviments Socials; i Rafa Ruiz, Ángel Luis Guerrero, Azahara Peña i Pep Torres ‘Peret’ com a vocals.

El Congrés també ha escollit els representants de la Federació Socialista d’Eivissa al Consell Polític del PSIB-PSOE: Elena López, Antonio Lorenzo, José Marí Costa, Irantzu Fernández i Ángel Luis Guerrero.

Discurs Josep Marí Ribas:

Comments are closed