Compromís del PSOE per una societat més justa: 28.000 pensionistes d’Eivissa veuen incrementada la pensió un 5,54%, gràcies a la revalorització aprovada pel Govern d’Espanya

La Federació Socialista d’Eivissa ha destacat avui el “compliment del compromís del PSOE per una societat més justa”: 28.000 pensionistes d’Eivissa han vist incrementada la pensió un 5,54%, gràcies a la revalorització aprovada pel Govern de Pedro Sánchez d’acord amb l’increment de l’IPC. Una mesura que es va començar a prendre a inicis de legislatura i que ha quedat consolidada gràcies a la Reforma de les pensions aprovada en el Congrés el passat mes de desembre.

Així ho han destacat el secretari general de la FSE i conseller balear de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, i la diputada socialista al Congrés, Sofía Hernanz, que han ofert una roda de premsa per informar de l’impacte de la mesura a Eivissa.

“És, sense cap dubte, una de ses grans fites d’aquesta legislatura, i arriba en un moment molt important, en un context de crisi i de dificultats provocades per sa Covid”, ha dit Marí Ribas. “El Partit Socialista compleix així un dels seus compromisos amb la ciutadania: Establir un model de pensions que dóna estabilitat i incrementa les pensions, de manera que totes aquestes persones no perdin poder adquisitiu.”

El secretari general ha manifestat que “ens ompli de satisfacció veure com el Govern d’Espanya, amb el president Pedro Sánchez, pren mesures en favor del conjunt de la societat, i molt especialment en favor de les persones que més ho necessiten”.

La diputada al Congrés ha explicat que la pensió mitjana a Eivissa és de 1007,95 euros i totes les pensions s’han incrementat amb una mitjana del 5,54%.

“Ens trobam davant d’una reforma de les pensions que per a nosaltres significa dignitat i justícia”, ha dit la diputada, amb una mesura que “per si mateixa justificaria tota una legislatura”.

Sofía Hernanz ha recordat que “hem passat d’una reforma de les pensions que congelava el poder adquisitiu dels pensionistes, a una reforma que les incrementa i dóna dignitat a les pensions”. “Deixam endarrere, definitivament, una etapa marcada per les retallades i l’austeritat del Partit Popular, que va colpejar als sectors més dèbils de la societat”, ha ressaltat Hernanz.

La diputada ha detallat les dades relatives a l’illa d’Eivissa de les pensions que hi havia abans de la revaloració:

Jubilació: 18.417 persones, amb una pensió mitjana de 1.150,27 €

Viduïtat: 6.293 persones, amb una pensió mitjana de 697,28 €

Incapacitat permanent: 2.498 persones, amb una pensió mitjana 963,78 €

Orfandat: 874 persones, amb una pensió mitjana de 378,87 €

Pensió a favor de familiars: 17 persones, amb una pensió mitjana de 636,40 €

Comments are closed