COMUNICAT DE LA FSE-PSOE: És fals que s’hagi imputat la comissió de cap delicte al portaveu del PSOE a Santa Eulària

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol comunicar públicament que és rotundament fals el titular que publica avui en portada Periódico de Ibiza y Formentera quan afirma que el portaveu del PSOE a Santa Eulària des Riu, Ramón Roca, “ha estat imputat per falsedat de document públic”. Ni el jutge ni l’empresa que va denunciar al Govern Balear imputa cap delicte a Ramón Roca.

La informació manipulada que publica Periódico es refereix a una causa judicial que se segueix en un jutjat de Palma des de la passada legislatura per la denúncia d’una empresa contra uns procediments públics del Govern de les Illes Balears, quan Ramón Roca era director general de Modernització i Administració Digital.

Ramón Roca ha estat citat el pròxim dia 22 de novembre perquè ocupava el càrrec responsable tecnològic del Govern de les Illes Balears en el moment dels fets denunciats, i ho fa en qualitat d’investigat per garantir els seus drets, però ell mai ha estat acusat de la comissió de cap delicte. De fet, Ramón Roca ni coneixia l’empresa denunciant ni els fets que s’investigaven, que es refereixen a una conselleria que, a més a més, ni era la seua.

La citació de Roca es deriva estrictament del càrrec que ocupava com a director general responsable del funcionament dels sistemes d’administració electrònica del Govern de les Illes Balears.

A més a més, s’ha de tenir en compte que el jutjat ja va decidir l’arxivament del cas i, si ara s’ha reobert amb noves citacions, és per què s’ha acceptat el recurs de l’empresa que va denunciar al Govern de les Illes Balear per tal que es practiquin noves diligències.

Des de la FSE-PSOE volem manifestar el nostre suport a Ramón Roca davant d’aquestes manipulacions informatives i davant del procediment d’instrucció, sobretot després que l’actual Govern de les Illes Balears, en mans del PP, li hagi negat l’assistència jurídica, a pesar que la investigació es refereix a la denúncia d’una empresa contra l’administració autonòmica que ara governen.

Tampoc és casualitat que la informació manipulada es publiqui just l’endemà que Ramón Roca hagi aparegut en un programa de televisió nacional denunciant la compra d’iPhones de luxe i el menjar en un restaurant de polítics del PP pagat amb sous de l’Ajuntament de Santa Eulària, quan la informació de la seua citació judicial es va fer comunicar per agències informatives el passat 4 de novembre, sense que cap mitjà se n’hagués fet ressò durant tot aquest temps.

Comments are closed