Debat de política general al Consell Insular: Vicent Torres critica “la falta de model d’illa” de Vicent Marí i reclama “consens i unitat” en favor d’una “sortida justa de la crisi”

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa ha demanat a l’equip de govern treballar “amb consens i unitat” per tal de sortir de la crisi provocada per la pandèmia de “xifres d’atur i desigualtat socials molt preocupants.” El PSOE ha defensat una “sortida justa de la crisi”, com ha afirmat l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, en el debat de política general celebrat avui.

El portaveu del PSOE ha afirmat que “Eivissa s’ha mostrat com una societat responsable, solidària i molt conscienciada durant els mesos de confinament i lluita contra la pandèmia. Les víctimes estaran sempre en el nostre record”, ha dit Torres, qui també ha fet un “reconeixement” a totes les persones que hi han treballat per fer-hi front. A partir d’ara, “reforçar, garantir i assegurar els serveis i les prestacions públiques ha de ser un objectiu i una prioritat”, ha dit Vicent Torres.

El portaveu del PSOE ha lamentat que “no hem vist que l’actual govern del Consell tengui un model per a Eivissa”. “Els i les Socialistes li proposam un model: De reforç i millora dels serveis públics, de compromís en favor de la igualtat i d’ajut a les persones que més ho necessiten. De millora dels equipaments i infraestructures públiques, de protecció del territori i del patrimoni, i en favor d’un turisme de futur i de qualitat.”

En la seua intervenció, Vicent Torres, ha fet balanç del primer any de mandat del govern del PP i Cs, marcat per una crisi d'”extrema gravetat”, oferint de nou el suport del PSOE en les mesures que “ajudin a les persones i col·lectius que més ho necessiten”.

No obstant això, el portaveu socialista ha criticat la “confusió” que està provocant el PP amb relació a les mesures sanitàries per evitar rebrots de la Covid-19: “En els últims dies, des del seu partit han sortit opinions i posicionaments sobre les mesures de control de la pandèmia que són molt irresponsables. El seu partit va demanar que s’aixequin restriccions a l’oci nocturn. Vostè l’endemà el va desautoritzar. Pensa que el director insular de Turisme està acreditat per seguir en el càrrec, després que vostè l’hagi desautoritzat?”, ha demanat Torres.

Espot publicitari de 250.000 euros
El portaveu socialista també ha exigit “explicacions” a Vicent Marí sobre l’adjudicació sense concurs de l’espot publicitari de 250.000 euros utilitzant la via d’emergència per la Covid-19. El decret firmat per Vicent Marí ho justifica per la necessitat d’iniciar les accions “abans del dia 1 de juliol”, ja que “si no fos així, aquestes actuacions promocionals no tendrien raó de fer-se en un moment posterior, ja que es perdria tota competitivitat promocional”. El portaveu socialista li ha preguntat “avui és 17 de juliol, on està aquest espot? A quines televisions està sortint? Vostès han incomplit la justificació de l’emergència. Aquest espot s’havia de contractar per concurs públic”.

Paràlisi de projectes
El portaveu del PSOE ha criticat la paràlisi dels projectes de l’anterior legislatura progressista: “No és hora d’aturar Eivissa. És hora de donar-li un nou impuls”, ha dit Torres, qui ha citat dos exemples concrets: l’Escola d’Hoteleria i el projecte Senders Turístics de ses Salines. “Són projectes que no s’han començat. Ens pareix un fracàs de gestió d’aquest equip de govern. No estam a Eivissa com per renunciar i retardar projectes i inversions que ja estan definits i que tenen finançament assegurat.”

Vicent Torres ha advertit que “el pitjor que pot fer un equip de govern és no complir amb la seua paraula. Varen prometre derogar la modificació del PTI i precintar pisos turístics. No ho han fet.”

“La seua gestió també havia de ser brillant en carreteres: Ja ho hem vist: han provocat les pitjors retencions que es recorden al primer cinturó de Vila i han retardat l’acabament del desdoblament de Ca na Negreta. Tendrem obres tot l’estiu”, ha lamentat el portaveu del PSOE.

Comments are closed