El Congrés debat la proposició de llei balear anti prospeccions petrolíferes, que va ser vetada el 2017 pel Partit Popular i Ciutadans

El Congrés dels Diputats debat aquesta tarda la presa en consideració de la Proposició de llei del Parlament de les Illes Balears sobre prospeccions petrolíferes, una iniciativa que comptarà amb el vot a favor del grup Socialista, la representació anirà a càrrec de la diputada eivissenca i secretària segona de la Mesa, Sofía Hernanz.

La diputada socialista ha volgut recordar que “aquesta proposició de llei no és la primera vegada que arriba a Congrés, ja que es tracta del mateix text que el Parlament de les Illes Balears ja va enviar el 2017”. En aquell moment, amb Mariano Rajoy com a president del Govern, “la taula de Congrés, controlada per la majoria del Partit Popular i Ciutadans, va vetar la seva tramitació, pel que no es va arribar ni a debatre”. A més, la llavors portaveu autonòmica del PP, Marga Prohens, “va sortir públicament a l’endemà de dir que s’havien equivocat votant-la a favor a Balears”.

En l’actual legislatura, el Parlament balear ha tornat a enviar al Congrés la proposició de llei anti prospeccions i “no només la Mesa no l’ha vetat, gràcies a l’actual majoria progressista, sinó que es debatrà i des del PSOE la votarem a favor, com hauríem fet el 2017”, ha explicat Sofia Hernanz.

La diputada eivissenca també s’ha referit al canvi de criteri del Partit Popular: “Sembla que, ara que estan a l’oposició, el PP votarà a favor. Benvinguts siguin. Sembla que els ha caigut bé el pas a l’oposició i els ha despertat la ‘consciència ambiental’, però el 2017 no ens varen deixar ni debatre-la”, ha recordat Sofia Hernanz.

Comments are closed