El Consell d’Eivissa dóna passes endarrere en polítiques LGTBI

El balanç del primer any del govern de Vicent Marí (PP i Cs) al Consell Insular d’Eivissa en polítiques LGTBI “no podia ser més decebedor”, ha lamentat el grup PSOE. La consellera socialista Silvia Limones critica que “hem donat passes endarrere, a pesar que justament el Consell va assumir fa només un any les competències en aquesta matèria”. La consellera ha citat “l’eliminació de la direcció insular d’Igualtat i la falta de mesures en l’últim en favor de la visibilitat i la defensa dels drets LGTBI i contra l’LGTBI-fòbia”

El PP i Cs del Consell Insular “estan deixant que el discurs de VOX guanyi terreny”, amb decisions com “amagar la bandera LGTBI”. Com ha explicat Limones, “els últims anys la façana del Consell Insular lluïa la bandera arc iris durant la setmana de l’Orgull. Enguany, PP i Cs han decidit amargar-la”. Detalls com els de penjar la bandera LGTBI a la façana de la nostra institució “cobren el dia d’avui més sentit que mai, perquè no fer-ho és una batalla simbòlica perduda”, ha lamentat.

El grup PSOE del Consell posa l’èmfasi en el fet que “la crisi provocada per la Covid-19 no pot servir com a argument per deixar de banda polítiques que són molt importants com les de LGTBI”. A més, Silvia Limones recorda que “la crispació ocasionada per aquesta pandèmia ha produït nombrosos casos d’homofòbia. Des de les administracions tenim l’obligació de treballar per tallar aquests delictes d’odi”.

“No hem de deixar que l’odi ens porti a la inacció, sinó a treballar mantenint els detalls reivindicatius que són simples i organitzant activitats que compten amb pressupost per fer-se i les competències que té el Consell Insular per realitzar-les”, ha remarcat la consellera del grup PSOE.

Comments are closed