El Consell Insular va demanar un segon pressupost del vídeo ‘La vida islados’ a una productora que té prohibit contractar amb l’administració pública. El grup PSOE anuncia un recurs contra el decret de Vicent Marí davant les incomptables irregularitats de l’expedient.

El Consell Insular va demanar un segon pressupost del vídeo ‘La vida islados’ a una productora que té prohibit contractar amb l’administració pública, en tractar-se d’una comunitat de béns (CB). Per justificar el contracte de 250.000 euros adjudicats sense concurs a una empresa de Santa Eulària, l’equip de govern va adjuntar un segon pressupost d’una productora de Madrid que ascendia a 437.000 euros, suposadament per fer la mateixa feina. No obstant això, el pressupost es va demanar a una productora que no pot contractar amb l’administració pública, ja que es tracta d’una comunitat de béns i no d’una persona natural o jurídica, com obliga la Llei de contractes del sector públic. Es tracta d’un nou engany que demostra que l’expedient de contractació per un total de 745.000 euros de promoció turística, sense concurs públic i incomplint la tramitació d’emergència, va ser una farsa que Vicent Marí intenta vestir de legalitat.

Davant les incomptables irregularitats trobades en l’expedient, el grup PSOE anuncia que registrarà un recurs contra el decret de Presidència del 8 de setembre, firmat per Vicent Marí per aixecar l’objecció suspensiva al pagament de la factura del vídeo que va formular el passat 17 d’agost en el seu demolidor informe el servei d’Intervenció del Consell Insular, màxim òrgan de control de la legalitat de la gestió econòmica de la institució.

Des del PSOE lamentam els intents de Vicent Marí d’intentar desviar l’atenció donant-li la culpa al funcionariat del Consell Insular. La situació d’emergència provocada per la Covid-19 no és excusa per saltar-se totes les lleis i procediments en l’adjudicació de 745.000 euros a diferents empreses, com va fer l’equip de govern. La mateixa Llei de contractes del sector públic estableix quins són els procediments que s’han de seguir per adjudicar contractes per via emergència, però aquestos no es varen seguir, com denunciava la Intervenció en el seu informe.

Vicent Marí ha intentat enganyar muntant un expedient que és una farsa, com ho demostra que l’empresa va gravar l’espot una setmana abans de la seua adjudicació, i que ja estava buscant localitzacions fins i tot abans de l’inici de l’expedient, o el fet apuntat abans que el segon pressupost es va demanar a una productora que no podia contractar amb el Consell Insular.

Per tot això, i per tota la resta d’irregularitat detectades, el grup PSOE manté que l’expedient és un escàndol i que procedeix a la seua revisió d’ofici i nul·litat, com demanarà en el recurs que registrarà en els pròxims dies.

Finalment, el grup PSOE també demana al conseller de Ciutadans, responsable del Departament de Transparència, Javier Torres, que es desmarqui de l’escandalós expedient, en comptes d’ajudar Vicent Marí a blanquejar-lo, com fa avui mateix amb unes lamentables declaracions criticant els funcionaris i funcionàries del Consell Insular. El paper de Javier Torres, en comptes d’ajudar a regenerar la política, com prometia Ciutadans, està sent el d’apuntalar el govern de Vicent Marí i ser còmplice d’actuacions irregulars com és aquesta campanya de promoció turística de 745.000 euros adjudicada sense concurs públic i incomplint el procediment d’emergència que estableix la Llei de contractes del sector públic.

Comments are closed