El grup municipal del PSOE a Santa Eulària proposa ampliar les mesures davant la Covid-19

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu ha proposat al Ple de l’ajuntament celebrat avui una ampliació de les mesures davant la Covid-19. El portaveu, Vicent Torres ‘Benet’, ha recordat que la pandèmia “està provocant una situació laboral o empresarial molt complicada, sobretot en el nostre municipi, on el turisme és la base de la nostra economia”.

“El turisme té un futur incert i això ha de pal·liar-se amb la unitat de tots”, ha dit el portaveu socialista. “En la comissió d’assumptes de ple varem aconseguir, des dels grups de l’oposició, el compromís de crear un grup de treball en matèria social perquè puguem fer un seguiment de les propostes aprovades i proposar les correccions o millores que creguem oportunes. Es tracta de sumar”, ha reiterat ‘Benet’.

El document acordat té algunes d’aquestes 20 propostes que va presentar el grup PSOE la setmana passada, tot i que considera que algunes partides d’ajuts són insuficients i caldrà reeditar aquestes convocatòries. Pel que fa a les propostes socialistes que no s’han incorporat, “seguirem insistint per a la seua posada en marxa i esperem que ho puguem fer en un fòrum adequat”.

Respecte a la suspensió de l’aplicació de l’Ordenança municipal de paralització d’obres durant la temporada estiuenca de 2020 a tot el municipi de Santa Eulària, per tal de pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19, el PSOE ha donat el seu suport, ja que forma part dels acords de Consell d’Alcaldes.

En el Ple celebrat avui, el grup municipal Socialista ha tornat a demanar més transparència per part de l’equip de govern de PP, després que el Pla econòmic financer aprovat avui no fos comunicat a l’oposició fins a la celebració de la comissió d’Assumptes Econòmics a uns dies de ple. Des del grup PSOE es considera que aquest ajust s’ha produït a causa d’una falta de planificació i de la necessitat de fer una despesa excessiva durant un any electoral com va ser 2019.

El grup municipal Socialista ha votat a favor de la Modificació Puntual número 10 de les Normes Subsidiàries de planejament, tot i que ha volgut “reclamar una vegada més” la necessitat d’aprovar un nou PGOU. Vicent Torres ha dit: “Ha estat un procés molt llarg on des d’aquest ajuntament s’ha fet molta política, s’han fet molts titulars i s’ha venut molt fum. També cal dir que aquest equip de govern no és responsable dels plats trencats deixats pels seus companys de partit. Tothom sap el tipus d’urbanisme fet en aquest ajuntament per l’anterior govern i durant els 40 anys de govern de PP, un urbanisme a la carta sota la premissa d'”anau de fent que després ja ho arreglarem”.

A conseqüència d’aquesta falta de planificació “tenim la manca d’espais públics i de dotacions que es requereixen per a una població que creix dia a dia i amb moltes necessitats. El model urbanístic de l’PSOE està molt clar: l’interès general està per davant dels interessos particulars”.

El Grup Municipal Socialista ha rebutjat el Pla especial en situació d’alerta de sequera per no considerar la integritat de les demandes i problemes de subministrament de la totalitat de zones urbanes del municipi, requerint-se a l’equip redactor que ampliï l’àmbit del Pla fins a recollir la realitat del municipi.

Així mateix, el Pla no té una veritable programació, amb un calendari d’accions i un pressupost i finançament corresponent als propers sis anys. “Es tracta d’un document reactiu i no proactiu, com demandaria la greu situació en què es troben més de la meitat de les masses subterrànies que afecten el municipi”.

Comments are closed