El grup municipal Socialista denuncia un augment de la conflictivitat i la inseguretat al centre de Santa Eulària

El grup municipal Socialista vol fer pública la seua preocupació per l’augment de la conflictivitat i la inseguretat al centre de Santa Eulària des Riu, segons ens han denunciat molts de vesins i com es pot comprovar amb informacions que han aparegut en els últims dies. Des del grup PSOE instam a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, a prendre’s seriosament la problemàtica que hi ha a Santa Eulària i adoptar mesures socials i de seguretat per aturar aquesta sensació d’inseguretat que acompanya la ciutadania del poble.

Lamentablement, en les darreres setmanes hem conegut diferents notícies que trenquen la tradicional tranquil·litat del poble de Santa Eulària. Robatoris a botigues a plena llum del dia al carrer principal del poble, el cas de reiterats intents de robatori per estirada de bossa, o el succés de robatori d’analgèsics al Centre de Salut.

Des del grup municipal Socialista consideram que els serveis socials de Santa Eulària estan malament dimensionats des de fa anys, de manera que l’ajuntament no disposa d’instruments per tractar les problemàtiques socials que hi ha al poble, algunes de les quals que poden acabar generant en actes delictius.

A aquest fet s’hi suma la falta d’agents de la Policia Local de Santa Eulària: des de fa molt de temps la ciutadania del poble reclama més presència de la policia pels carrers de Santa Eulària. En el debat de pressupostos dels últims exercicis, el grup PSOE ha demanat insistentment l’increment de la plantilla de Policia Local, sense que l’ajuntament hi ha hagit fet cas.

 

Reforçar el programa de policies tutors

El grup PSOE de Santa Eulària també proposa reforçar el programa de policies tutors, així com impulsar accions específiques de formació i capacitació d’aquestos policies davant les noves situacions de confinament o classes no presencials que es puguin donar derivades de la pandèmia de la Covid-19.

En el pròxim Ple de l’ajuntament, el PSOE demanarà a tots els grups que votin a favor de la proposta socialista d’incrementar la figura per al curs 2020-2021. Al municipi de Santa Eulària existeix ja la figura de dos agents que desenvolupen aquestes tasques de policia tutor, qui fan una tasca molt bona i són referència per la seva bona feina.

Però per donar l’abast a tots els centres del municipi i de totes les etapes escolars, a la vista de la nova normalitat de la Covid-19, des del grup PSOE consideram que aquesta dotació és totalment insuficient, ja que estam davant noves situacions totalment desconegudes i on es poden presentar multitud de situacions indesitjables. Per tot això, el grup PSOE proposarà en el pròxim Ple un acord de l’Ajuntament de Santa Eulària per incrementar la figura de policies tutors al nostre municipi.

Comments are closed