El grup PSOE acusa l’Ajuntament de Santa Eulària d’abandonar a les persones que es queden sense casa per una emergència

El grup municipal PSOE acusa l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu d'”abandonar” a les persones que es queden sense casa per una emergència. El cas concret de dos famílies desallotjades per un incendi as Puig d’en Valls “ha posat de manifest la deixadesa total del nostre ajuntament quant a l’atenció de persones que es queden sense sostre”, segons ha denunciat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’.

L’ajuntament només ha ofert allotjar aquestes persones en el pavelló esportiu, amb l’excusa que no hi ha disponibilitat d’establiments hotelers. “Això és absolutament fals”, afirma el portaveu socialista, ja que “d’ençà de l’estat d’alarma sempre hi ha hagut a la nostra illa un llistat d’establiments oberts per a treballadors i altres necessitats”. Una solució que és “perfectament factible”, ha afirmat ‘Benet’, perquè “s’ha aplicat en altres ajuntaments, com és Sant Josep, amb el cas dels desallotjats del Don Pepe”.

L’Ajuntament de Santa Eulària “té una nul·la sensibilitat social, com s’ha vist amb el tracte que han rebut aquestes famílies des Puig d’en Valls”, ha criticat el portaveu del PSOE. A més, “el grup socialista sempre ha considerat necessària la construcció d’un alberg municipal per atendre casos com aquest, de persones que pels motius que siguin es troben sense un sostre”. Disposar d’aquest equipament social “és una “obligació legal que l’ajuntament s’ha negat reiteradament a complir”.

La falta d’un alberg a Santa Eulària provoca situacions com la que s’ha viscut as Puig d’en Valls, que s’empitjoren pel desinterès de l’equip de govern: “No només no tenim un espai per atendre aquestes persones, sinó que l’ajuntament és incapaç d’oferir una alternativa digna, com seria la contractació d’un establiment hoteler per atendre aquestes emergències”.

El grup PSOE reclama també a l’equip de govern de Santa Eulària “que garanteixi la seguretat de l’edifici afectat per l’incendi”. L’ajuntament “s’ha d’assegurar que l’immoble no ha patit danys estructurals a causa del foc”, ha insistit el portaveu socialista.

Comments are closed