El grup PSOE critica Mariano Juan per retallar 3 inspectors de turisme del Consell Insular

El grup PSOE del Consell Insular critica el conseller Mariano Juan (PP) per haver retallat 3 places d’inspector/a d’Ordenació Turística i ara queixar-se de falta de personal. En el pressupost 2020 hi figura “desdotar amb un 50% diverses places de la plantilla del Consell Insular d’Eivissa”, entre les quals figuren 3 d’inspector/a d’Ordenació Turística, “per no preveure’s la seva ocupació durant un determinat espai de temps”, com diu l’informe sobre plantilla i despeses de personal del pressupost del Consell Insular d’Eivissa per a l’any 2020 (adjuntam informe, pàgines 16 i 17), com ja va advertir el PSOE durant el debat de pressupostos.

El portaveu del grup PSOE i anterior president del Consell, Vicent Torres, considera “inacceptable” que el conseller Mariano Juan “enganyi a la ciutadania afirmant que no pot ampliar la plantilla d’inspecció, quan ha set ell mateix qui ha decidit retallar-la”. Vicent Torres ha recordat que “va costar molt d’esforç en l’anterior legislatura aprovar l’increment de places de personal del Consell, entre elles les d’inspecció de turisme”.

El grup PSOE exigeix al Consell Insular “que no busqui excuses” en la falta de personal del Consell a l’hora de fer complir el decret contra el turisme d’excessos: “El que no pot fer Mariano Juan és queixar-se de falta de personal, quan ell és el primer que retalla la plantilla que li vàrem deixar”, ha dit Torres.

El portaveu socialista també ha insistit que desmantellar el servei d’inspecció turística per posar-los a les ordres d’un altre departament “és un greu error de Mariano Juan”. La feina inspectora d’Ordenació Turística “és fonamental” per al Consell Insular, i “ha de seguir depenent del departament de Turisme, no del departament de Territori”, ha advertit Torres.

Comments are closed