foto edifici Consell Insular

El grup PSOE considera “absolutament decebedors” els dos primers anys de Vicent Marí, per la paràlisi i la falta de resposta del Consell Insular davant la pandèmia

foto edifici Consell Insular

El grup PSOE considera “absolutament decebedors” els dos primers anys de Vicent Marí al capdavant del Consell d’Eivissa. El govern de dretes s’ha caracteritzat per “la paràlisi i la falta de resposta” de la institució insular enfront de la greu situació provocada per la pandèmia. Així ho ha manifestat l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, qui ha lamentat que en els dos primers anys de mandat, “han posat el Consell Insular al servei del PP per fer oposició al Govern Balear i al Govern d’Espanya, en comptes d’atendre les urgències socials i econòmiques provocades per la crisi de la Covid-19”

El grup PSOE ha posat diversos exemples, destacant el “fracàs” de la convocatòria de les ajudes socials per la pandèmia: “El Consell Insular ha tardat més d’un any en donar unes ajudes que eren urgents, i que el PSOE va reclamar en maig de l’any passat. Quan varen sortir, varen provocar una situació de caos i de col·lapse. I finalment, només han donat un 37% de les ajudes, deixant fora més de 600 persones i famílies que varen fer hores i hores de coues al carrer”.

El portaveu socialista critica la “falta de previsió i de sensibilitat social” d’aquest Consell Insular. “Davant d’una crisi sense precedents, Eivissa havia de tenir un Consell Insular al servei de les persones que més ho necessiten, però ha fallat”, ha lamentat Vicent Torres, recordant que “el centre de baixa exigència provisional havia d’estar en funcionament l’hivern passat, i encara està en obres”.

El portaveu del PSOE denuncia que el Consell Insular de Vicent Marí “només s’ha donat pressa per adjudicar els contractes de publicitat -com varen ser els 250.000 euros del vídeo ‘La vida islados’- i altres campanyes d’autobombo”. Aquests fets demostren que “el PP ha volgut instal·lar al Consell Insular les pràctiques dubtoses de l’Ajuntament de Santa Eulària, amb favoritismes i adjudicacions de contractes a dit i sense cap transparència”.

El grup PSOE recorda que “els únics projectes que s’han posat en marxa vénen de la legislatura progressista”, com la planta de triatge de Ca na Putxa, la ITV mòbil o el desdoblament de Ca na Negreta. A més a més, Vicent Torres critica “el retard de la resta de projectes progressistes, com els edificis del Campus de sa Coma i el circuit de motocròs, o el nou sistema de transport públic”.

Finalment, el portaveu del PSOE ha lamentat que “l’única recepta que ha presentat aquest Consell Insular per sortir de la crisi és la desprotecció del territori i l’explotació turística del sòl rústic i dels espais protegits”. Vicent Torres ha remarcat la “radical oposició del PSOE al model desenvolupista i de desprotecció territorial que proposa el Partit Popular per a la nostra illa”. “Eivissa està demostrant la seua fortalesa com a destinació turística, a pesar que aquest Consell Insular no ha estat a l’altura, ni en la promoció, ni en l’impuls d’un model sostenible i de qualitat.”

“La sortida a la crisi ha de ser social, amb un Consell Insular al servei de les persones que més ho necessiten, i amb un model territorial i turístic de futur, i així ho seguirem defensant des del PSOE el que queda de legislatura, ha afirmat el portaveu socialista.

Comments are closed