El grup PSOE considera “molt equivocada” la promoció d’Eivissa en l’acte d”influencers’, que ha costat 95.000 euros al Consell Insular, i exigeix consultar tot l’expedient

El grup PSOE del Consell Insular considera “molt equivocada” la promoció d’Eivissa que es va fer en l’acte anomenat “Internacional Influencers Adwards”, que ha costat 95.000 euros al Consell Insular (75.000 euros del contracte de patrocini amb l’empresa organitzadora i 20.000 euros del muntatge d’estands). El PSOE també denuncia que l’equip de govern de Vicent Marí ha negat als consellers socialistes l’accés a l’expedient de contractació (amb l’excusa d’un defecte de forma en la sol·licitud, ja que l’escrit es va dirigir a la presidència del Consell Insular i no a la presidència de FECOEV), en “una mostra molt preocupant d’opacitat” per part del PP i Cs amb aquest contracte de patrocini.

Així ho ha dit l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, qui explica que “el grup PSOE demana consultar tota la documentació per veure quins són els informes que justifiquen la contractació i quins són compromisos de l’empresa”. “Es tracta d’un contracte major adjudicat a dit, sense concurs públic, fet que ja és molt preocupant i que exigeix una justificació tècnica i jurídica molt ben argumentada”, ha dit el portaveu socialista.

Però “el més greu” és que els ‘influencers’ “han fet una promoció d’Eivissa plena de tòpics de festa i descontrol, de luxe i exclusivitat a l’abast d’uns pocs privilegiats, i fins i tot han estat criticant serveis rebuts per part d’empreses durant el seu viatge, difonent una imatge negativa de la nostra illa que pot haver arribat a milions de persones de tot el món”.

Vicent Torres explica que durant l’acte els ‘influencers’ es varen comprometre a una campanya de recaptació de fons en favor d’una entitat conservacionista, però que “a pesar que entre tots sumen milions de seguidors a les xarxes socials, la promoció que han fet d’aquesta campanya ha estat nul·la, perquè no l’han esmentat, com ho demostra que només han aconseguit 45 donacions i 1.000 euros”.

“Els ‘influencers’ s’han dedicat, bàsicament, a passar uns dies de vacances gratis per fer “postureig” a les seues xarxes socials, promocionant una Eivissa de festa que ja és sobradament coneguda i que no requereix inversió pública del Consell Insular”, diu Vicent Torres. “Ni patrimoni, ni cultura, ni esports, ni l’Eivissa de fora de temporada, cap dels valors que hauria de promocionar el Consell s’han vist en aquest esdeveniment, només els tòpics de sempre i la imatge que justament hem d’evitar”, ha lamentat el portaveu del PSOE.

Destinar 95.000 euros del Consell Insular per pagar una estada luxosa a unes persones que, en alguns casos, fins i tot han acabat parlant malament del seu viatge a Eivissa “és absolutament intolerable” i obliga Vicent Marí a donar “públiques explicacions”.

Per tot això, el PSOE exigeix a Vicent Marí que, “de manera immediata, permeti al grup Socialista consultar l’expedient del contracte de patrocini, per conèixer quins eren els termes i condicions que va adquirir l’empresa organitzadora i si aquestos s’ajustaven a la promoció d’Eivissa que hauria de fer el Consell Insular”.

Comments are closed