El grup PSOE critica el retard de més de mig any en l’acabament del desdoblament de Ca na Negreta i la variant de Jesús per la mala gestió del conseller Mariano Juan

El grup PSOE critica el retard de més de mig any en l’acabament del desdoblament de Ca na Negreta per la mala gestió del conseller d’Infraestructures Viàries, Mariano Juan, qui ha hagut de rectificar els terminis de l’obra un total de sis vegades en els últims mesos. A més a més, ara mateix encara ni se sap quan s’acabarà totalment la infraestructura, ja que la construcció del pas inferior per comunicar es Puig d’en Valls i Jesús continua sense data de finalització.

Les obres del projecte “Millora de la fluïdesa i seguretat de la carretera C-733, del pk 1+500 al pk 5+500, i variant al nucli urbà de Jesús” haurien d’haver finalitzat el passat 3 de maig, després de dos anys d’obres. No obstant això, el conseller Mariano Juan ha concedit a l’empresa dos suspensions temporals (aprovades en Consell Executiu el 27 de març i el 9 d’octubre) i quatre ampliacions de termini (aprovades en Consell Executiu el 15 de maig, el 7 d’agost, el 4 de setembre i el 9 d’octubre), el que ha suposat allargar mig any més l’acabament de les obres del desdoblament i de la variant i deixar pendent d’acabar el pas inferior des Puig d’en Valls i Jesús.

L’últim termini per acabar el desdoblament i la variant de Jesús es va superar el passat 2 de novembre, mentre que el del pas inferior ha quedat suspès indefinidament.
Per tapar la seua mala gestió, el conseller Mariano Juan ha estat responsabilitzant a la pandèmia dels retards de l’obra, a pesar que les obres públiques només es varen estar afectades un total de 9 dies durant l’estat d’alarma. En un dels seus exercicis de cinisme, Mariano Juan ha arribat a acusar l’anterior Consell progressista dels retards, a pesar que ell és l’únic responsable de la gestió de les obres des de fa un any i mig.

L’exemple més clar dels seus errors de gestió és la tramitació de l’autorització davant Medi Ambient del canvi d’ubicació del pas inferior: des del passat 9 de març, quan se li va sol·licitar, i fins al 27 de juliol, el Consell Insular no va ser capaç d’adjuntar correctament tota la documentació requerida. Però a més a més, en tot aquestos mesos Mariano Juan no ha sabut acordar amb la companyia elèctrica GESA el trasllat de les línies elèctriques afectades, que és el que està provocant l’actual situació de bloqueig del pas inferior.

El grup PSOE lamenta les molèsties que han hagut de patir els usuaris de la carretera pel retard en l’acabament de les obres, especialment els vesins i les vesines de les poblacions des Puig d’en Valls i Jesús, que contiuaran indefinidament sense el pas inferior a pesar que la resta de l’obra quedarà acabada.

Desdoblament de Ca na Negreta, compromís socialista
La construcció del desdoblament de Ca na Negreta i nova variant de Jesús va ser un dels compromisos més destacats de l’anterior Consell Insular presidit per Vicent Torres, ja que formava part del programa electoral socialista de la legislatura 2015-2019. Un compromís amb la ciutadania que es va complir amb l’inici de les obres el juny del 2018, però que, malauradament, encara no té data de finalització definitiva per la mala gestió de l’actual Consell Insular de Vicent Marí i Mariano Juan, ja que a més d’acabar amb més de mig any de retard, encara quedarà pendent el pas inferior des Puig d’en Valls i Jesús.

Comments are closed