El grup PSOE critica els “incompliments i paràlisi” de Vicent Marí i exigeix al Consell Insular que actuï “en favor de les persones i de la sostenibilitat del territori”

El grup PSOE ha criticat els “incompliments i paràlisi” del Consell Insular de Vicent Marí, i li ha exigit que actuï “en favor de les persones i de la sostenibilitat del territori”. En una roda de premsa amb motiu de l’inici del curs polític, el grup socialista ha lamentat el “bloqueig” de la institució i que sigui “incapaç de fer front als problemes actuals” de la nostra illa, com ha dit l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, qui ha comparegut juntament amb el conseller Víctor Torres i la consellera Silvia Limones.

Vicent Torres ha criticat que el govern del Consell “repeteix una vegada i una altra les mateixes promeses”, que acaben en “incompliments” en matèria de serveis socials, territori, mobilitat i turisme, entre altres àmbits d’actuació.

El grup PSOE ha posat l’accent en la falta de respostes a la problemàtica social derivada de la crisi per la Covid-19, com és el retard del centre de provisional de baixa exigència: “És un dels projectes més urgents, que va sorgir de l’acord amb els ajuntaments durant la pandèmia. Varen dir que estaria operatiu a finals de l’any passat, per donar servei en els mesos d’hivern i més fred. Hem passat l’hivern, la primavera i l’estiu, i continua sense estar acabat”, ha lamentat el portaveu del PSOE.

Vicent Torres també ha criticat que el Consell Insular “continua incomplint” el compromís de treure la convocatòria d’ajudes a famílies vulnerables afectades econòmicament per la Covid-19, després que la de 2020 s’acabés resolent després de vuit mesos d’esperar i deixant fora un 60% del miler de persones i famílies sol·licitants. “L’únic que sabem és que ara es volen rentar les mans i que ho facin els ajuntaments. De moment, però, seguim sense convocatòries d’ajudes. Per desgràcia, l’emergència i les presses només l’han sabut utilitzar per adjudicar vídeos i campanyes d”autobombo’, però per ajudar a la gent, ni emergència, ni urgència, ni cap pressa.

Sense consens en territori
El portaveu del PSOE també ha criticat que el Consell Insular “segueix incomplint el compromís de consens” en matèria territorial, amb exemples com la “imposició” del Reglament de Simplificació administrativa. “Ara també volen imposar una modificació del PTI per permetre usos turístics en espais protegits”, ha alertat Torres, qui també ha lamentat que “seguim sense saber res de qüestions com el traspàs de l’aigua i de la limitació de vehicles”.

El grup PSOE critica que Vicent Marí i els seus consellers “només saben fer-se fotos en projectes que li vàrem deixar els socialistes” i considera “molt preocupant que no sàpiguen començar projectes nous, com arreglar la travessia de Sant Josep i la carretera de Sant Josep a Sant Antoni, que ara és la gran prioritat”, quant a projectes de millora de la xarxa viària. En transport públic, “ens hem cansat de denunciar la paràlisi d’aquest departament”, ja que “seguim sense les noves concessions, i amb un sistema d’autobús que va pitjor que mai”.

“Això sí, han presentat la línia marítima Santa Eulària – Eivissa, dient que era una reclamació del Consell Insular, quan fa dos anys deien que era un ‘chiste'”, ha recordat Vicent Torres, lamentant que “ni tenen paraula, ni tenen vergonya a l’hora d’enganyar a sa gent”.

Sense model turístic per a Eivissa
El portaveu socialista ha conclòs la seua intervenció referint-se al sector turístic, lamentant que el PP “no té un model turístic per a Eivissa” i que segueixen apostant “pel model de sempre, que s’ha vist esgotat”, amb propostes del govern de Vicent Marí com “posar turistes a les cases pageses”.

Vicent Torres també s’ha referit a l’anunci del Consell Insular de gastar 23 milions d’euros en la segona fase del Palau de Congressos de Santa Eulària. Una inversió que és “un caprici del president Vicent Marí, que en els temps actuals de crisi no està justificada”, ja que “es podria fer la segona fase del Recinte Firal, per menys d’una tercera part del pressupost”.

La promoció turística d’Eivissa ha set “absolutament decebedor”, en un “temporada d’inici de la recuperació que ha funcionat, però no gràcies al Consell Insular, sinó a pesar del Consell Insular”, ha dit el portaveu socialista, recordant que el Pla Eivissa Segura, segons el qual s’havien de gastar 40 milions d’euros en fer tests de covid a tots els turistes, i que va costar 15.000 euros, “no ha servit per a res de res, està dins d’un calaix”.

El Consell, agència de col·locació del Partit Popular
El conseller Víctor Torres ha criticat que el Consell Insular s’hagi convertit en una “agència de col·locació” del Partit Popular: “Les direccions insulars no les van crear per atendre les necessitats d’aquesta illa, sinó per col·locar els seus. Varen crear la direcció insular de Relacions Institucionals per col·locar el senyor Miquel Jerez. En entrar de diputat, l’eliminen, demostrant que només servia per col·locar a aquest senyor. Ara col·loquen a la portaveu de PP, la senyora Marilina Ribas, amb una altra direcció insular. Aquest Consell Insular només treballa per als seus, per al Partit Popular, en comptes de treballar per a la ciutadania”, ha criticat el conseller del PSOE.

Víctor Torres ha destacat que davant de la “paràlisi” i els “incompliments” del Consell Insular de Vicent Marí, “com a principal grup de l’oposició, exercirem la feina de controlar i fiscalitzar l’equip de govern” i “seguirem amb el nostre treball de fer propostes, reiterant la nostra oferta de diàleg per buscar solucions a favor de la recuperació social i econòmica, treballant per un model turístic, de mobilitat i de territori sostenibles”. El grup PSOE considera que el Consell ha de buscar “solucions per als greus problemes que afecten la nostra illa, com el de l’aigua o els residus”.

Les polítiques d’igualtat i LGTBI han de ser “prioritat”
La consellera Silvia Limones ha remarcat que una “prioritat” del Consell Insular haurien de ser les polítiques d’igualtat i LGTBI, per fer front a la pitjor xacra que pateix la societat, com és la violència contra les dones i contra persones de diferents orientacions sexuals.

“Les dimensions de la nostra illa, ser un territori limitat, ens permetria estudiar què està passant a la societat, per què els delictes d’odi s’han incrementat, i posar en marxa noves mesures com podrien ser la creació d’un observatori contra les violències de gènere i crear un punt d’assessorament per als homes que reconeixen tenir un problema de comportament violent i vulguin revertir-ho”, ha explicat la consellera socialista.

“Ha de ser una prioritat per aquest Consell formar en igualtat i realitzar totes aquelles intervencions que, a més de deixar de blanquejar els discursos de la ultradreta, permetin que les persones que el dia d’avui visquin amb por de patir un atac homòfob, racista o masclista, se sentin el màxim de protegides per les polítiques del Consell Insular”, ha manifestat Silvia Limones.

Comments are closed