El grup PSOE critica la incapacitat del Consell Insular de Vicent Marí de crear la segona ITV fixa, més de dos anys després d’anunciar el projecte

El grup PSOE critica les “mentides i excuses” de l’equip de govern de Vicent Marí al Consell Insular, que demostra “la incompetència i la incapacitat de crear la segona estació fixa d’Inspecció Tècnica de Vehicles”, més de dos anys després d’anunciar el projecte”. Així ho ha manifestat el conseller socialista Víctor Torres, que lamenta que “el dia d’avui, la ITV continua estant en el Recinte Firal, i després de dos anys i mig de legislatura ni tan sols han trobat un terreny per construir la segona estació fixa”.

Una “incompetència” que afecta altres projectes propis, com el centre provisional de baixa exigència del Recinte Firal, la nova concessió de transport públic o “el que és més greu, la falta dels mateixos per a resoldre els problemes de la ciutadania”, com ha lamentat el conseller del PSOE.

Com recorda Víctor Torres, en agost del 2019, l’equip de govern de Vicent Marí va anunciar “l’inici de l’expedient per construir una segona estació ITV”, “mentint i comunicant falsament aquest inici, tal com va confirmar el Departament de Presidència quatre mesos després, en contestació a una consulta del grup PSOE.

En juny del 2020, varen afirmar que buscaven un terreny de 6.000 metres quadrats. Un any després, en juny del 2021, continuaven buscant un terreny, ara d’una superfície d’entre 2.640 a 5.320 metres quadrats i amb fàcil accés.

“En febrer de 2022, dos anys i mig després, ara la qüestió és que no troben solars a la venda”. L’equip de govern “ja deixa caure que seran incapaços de fer la segona estació, quan diuen que s’estan plantejant llogar un terreny a llarg termini o instal·lar una ITV mòbil de majors dimensions”.

La posada en marxa de la ITV mòbil, projecte de l’anterior equip de govern, que va deixar llest per a licitació, va patir un retard de sis mesos amb l’entrada del Consell Insular de Vicent Marí, per la decisió de l’equip de govern de PP i Cs d’incloure dos modificacions en el plec de condicions. Una era la possibilitat que se situàs en un altre terreny que no fos el Recinte Firal, que no s’ha arribat a fer, i l’altra, l’ampliació dels terminis de la concessió de dos anys a un màxim de quatre.

Víctor Torres recorda que la construcció de la segona estació serà possible gràcies a la modificació del PTI de 2019, aprovada pel govern d’esquerres, que eliminava la parcel·la mínima que havia de tenir. “El que era una solució temporal de l’anterior equip de govern progressista, la ITV mòbil, per resoldre el problema de les llistes d’espera mentre es feia la segona estació fixa, s’ha convertit en un projecte a llarg termini, per la incapacitat d’aquest equip de govern de fer bé la seua feina”.

Comments are closed