El grup PSOE critica que el Consell Insular perd el temps fent campanya contra Sánchez i Armengol, en comptes de treballar per reactivar el turisme

El grup PSOE critica que el Consell Insular no ha fet els deures en promoció turística: comencen a reobrir les fronteres (Alemanya 15 de juny i resta espai Schengen 21 de juny) sense cap pla en marxa. El grup socialista lamenta que Vicent Marí s’ha dedicat les últimes setmanes a fer campanya contra els governs de Pedro Sánchez i Francina Armengol, en comptes de treballar per reactivar el turisme.

A pesar que el Consell Insular té plenes competències en promoció, l’únic que sabem és que es gastarà 250.000 euros en un espot publicitari dirigit al mercat nacional que es va començar a rodar fa només uns dies. Per contra, a pesar que avui comença el pla pilot amb Alemanya i que la setmana vinent reobren les fronteres d’Europa, no està en marxa cap pla de reactivació o estratègia promocional amb els principals mercats emissors de turistes a l’illa.

El grup PSOE fa setmanes que reclama al Consell Insular que faci la seua feina: el passat 8 de maig, el grup socialista va registrar un escrit demanant la creació d’una Mesa de reactivació del turisme, petició que no es va atendre. En tot aquest temps, és més que evident la inacció de l’equip de govern i la nul·la activitat del director insular. Juan Miguel Costa (per exemple, no s’ha reunit amb els regidors de Turisme d’Eivissa en tots els mesos d’estat d’alarma i no els ha informat de la campanya de 250.000 euros).

Les conseqüències de la paràlisi en promoció turística les començam a pagar ara: no consten contactes amb turoperadors alemanys ni campanyes específiques per aprofitar i ampliar el pla pilot d’aquesta setmana; no consten cap pla ni estratègia de promoció turística per a la reactivació a partir del 21 de juny; i un suposat “pla de xoc” que compta amb menys recursos dels previstos inicialment per al 2020.

A més, el Consell Insular ha dit que destinarà 1,6 milions d’euros a aquest “pla de xoc” que no està definit (només es coneix l’espot de 250.000 euros), quan el total previst en promoció turística per a l’exercici 2020 era de 2,1 milions d’euros. En trobam, per tant, que a pesar de la situació excepcional a causa de la Covid-19, el Consell Insular invertirà menys recursos per reactivar el turisme dels previstos inicialment en el seu pressupost anual, en comptes de fer un esforç extraordinari i ampliar les partides per ajudar a recuperar la indústria que ocupa el 80% de l’activitat econòmica de la nostra illa.

El grup PSOE insisteix que donarà suport a totes les accions en promoció turística que faci el Consell Insular. Però no podem acceptar que passin els dies i que en comptes de fer la seua feina, Vicent Marí es dediqui únicament a criticar als que sí que treballen en favor de la reactivació del turisme, com són els governs d’Espanya i de les Illes Balears, utilitzant una vegada més el Consell Insular de manera partidista per ajudar al PP en la seua campanya contra els governs progressistes.

Comments are closed