El grup PSOE critica que els anuncis de pisos turístics il·legals continuen proliferant a les principals plataformes i que el Consell Insular encara no ha contractat els quatre nous inspectors de turisme traspassats pel Govern el passat mes de desembre

El grup PSOE critica que els pisos turístics il·legals continuen proliferant a les principals plataformes, davant d’una actuació del Consell Insular “absolutament insuficient”, ha manifestat l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres. El PSOE recorda que, d’acord amb la Llei Turística, les plataformes d’Internet poden ser multades per publicitar els lloguers il·legals, però que el govern de Vicent Marí “continua mirant cap a un altre costat”.

El portaveu socialista critica que l’acord firmat pel govern de Vicent Marí amb Airbnb, a part de no funcionar, no compromet la plataforma a complir amb la normativa turística, en particular l’article 105 g) de la Llei 8/2012, de Turisme de les Illes Balears. L’acord tampoc fa cap referència a l’obligació d’indicar en els seus anuncis el número de registre de l’activitat turística, que Airbnb i altres plataformes continuen incomplint, i, fins i tot, els eximeix de la seua responsabilitat en el compliment de la Llei.

“Eivissa té un problema molt greu per culpa dels lloguers turístics il·legals, que provoca problemes de convivència, saturació i falta d’habitatge per a les persones residents i treballadores de temporada”, però el Consell Insular “prefereix firmar acords, en comptes d’obligar-les a complir amb la llei i sancionar les que no ho fan”.

A més a més, el Consell Insular encara no ha contractat els quatres nous inspectors traspassats pel Govern Balear el passat mes de desembre, recorda Vicent Torres: “El Consell Insular gastarà milers d’euros en contractar una empresa privada de detectius, mentre continua sense dotar les noves places d’inspector de turisme”, ha criticat.

El portaveu socialista afirma que les quatre noves places d’inspector són “fonamentals” per combatre el lloguer turístic il·legal i sancionar propietaris de pisos i plataformes. No obstant això, “incomprensiblement, ha arribat l’estiu i el Consell Insular encara no ha set capaç de cobrir les quatre places, a pesar que l’acord de traspàs es fa fer el desembre de l’any passat”.

Comments are closed