El grup PSOE critica que els detectius del Consell Insular descarreguin en les policies locals tota la responsabilitat d’aturar les festes il·legals

El grup PSOE ha criticat l’actuació “de cara a la galeria” del Consell Insular en la lluita contra el descontrol i l’intrusisme, amb mesures com la contractació de detectius, que només han servit per “cridar les policies locals” i “descarregar” en aquestes “tota la responsabilitat” d’aturar les festes il·legals, com ha lamentat l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, en la interpel·lació que ha fet a Vicent Marí en el ple ordinari celebrat avui.

Vicent Torres ha demanat al Consell Insular que aclareixi la “legalitat” de l’actuació dels detectius, ja que “la Llei de seguretat privada els prohibeix l’entrada en domicilis i l’obtenció d’imatges en el seu interior sense autorització”.

El portaveu socialista també ha lamentat la mala imatge de la nostra illa que ha donat el Consell Insular amb les notícies sobre els detectius, que varen sortir en mitjans de tot Europa: “Amb aquestos titulars varen aconseguir que totes les televisions d’Espanya convidassin a un conseller d’aquest govern, que pareix que va gaudir molt promocionant la nostra illa com la capital europea de les festes il·legals”, el que “segurament va provocar un efecte crida d’aquesta gent que busca llocs de festa i d’oci, quan encara teníem fortes restriccions a Espanya i a pràcticament tota Europa”.

En la interpel·lació, Vicent Torres ha criticat la impunitat amb què actuen les plataformes de lloguer turístic, que segueixen promocionant tota classe de places turístiques il·legals, no només pisos, sinó també cabanes o tendes de campanya: “Varen prometre precintar pisos turístics. Quants ha precintat en dos anys?” ha preguntat el portaveu del PSOE a Vicent Marí.

Torres ha advertit de la falta d’un model turístic “sostenible i de qualitat” per a Eivissa per part del Consell Insular de Vicent Marí. Vicent Torres ha demanat “un model en el qual l’oci sigui un complement ordenat i que aporti valor afegit, no que provoqui problemes i desequilibris”. El portaveu del PSOE li ha recriminat que “surti ara a dir que hauria obert ses discoteques fa temps, em pareix que s’equivoca”.

Vicent Torres considera que les mesures sanitàries del Govern de les Illes Balears “han permès tenir una bona temporada, a pesar de les circumstàncies tan complicades com tenim”. “El Govern ha actuat de manera molt responsable, posant la salut pública i la protecció de les persones per davant de tot”.

A més, també ha aprofitat per destacar que el Govern Balear “està complint” amb els seus compromisos en favor de la recuperació social i econòmica, aconseguit que Balears sigui la primera Comunitat a rebre els fons estatals, 885 milions a empreses i persones autònomes, i l’acord “històric” de 183 milions d’euros que arribaran en 2022 per compensar la insularitat.

PP i Cs voten en contra de la millora del transport públic
La majoria formada per PP i Cs del Consell Insular ha votat en contra de la proposta del PSOE de “pla de xoc” per millorar el transport públic, mentre no es posin en marxa les noves concessions. El conseller socialista Víctor Torres ha recordat que “les noves concessions acumulen més de dos anys de retard per la decisió d’aturar l’aprovació del Pla de transport de la legislatura progressista”, el que ha provocat els actuals “problemes de degradació sense precedents que impedeixen donar el servei públic que ha de tenir la nostra illa i el servei que hem d’oferir als nostres visitants”.

El grup PSOE proposava “elaborar i fer públic un informe complet de deficiències de línies, horaris i condicions del transport públic d’Eivissa respecte a la situació d’abans de la pandèmia, recollint els suggeriments i demandes de totes institucions de l’illa, sindicats, i la resta d’entitats i col·lectius amb necessitats de transport” i, posteriorment, “aprovació urgent d’un pla de xoc de millora del transport públic, per resoldre les actuals deficiències mentre no es posin en marxa les noves concessions”.

Aprovada la proposta socialista per condemnar els atacs al col·lectiu LGTBI
El Ple del Consell Insular ha aprovat la moció del grup PSOE contra les agressions LGBTI-fòbiques, amb el suport tots els grups polítics. Com ha explicat la consellera del PSOE Silvia Limones, “és imprescindible que des de tots els àmbits i des de totes les institucions es visibilitzi el suport públic i institucional al col·lectiu LGTBI i als seus drets com a ciutadans i ciutadanes, i es denunciïn aquestes agressions, i també la posada en marxa de totes les eines normatives necessàries per a combatre-les”.

En la moció s’hi ha incorporat, també a proposta del PSOE, l’acord de “condemna” de tots els actes o activitats contra el col·lectiu LGTBI.

Comments are closed