El grup PSOE critica que l’alcaldessa de Santa Eulària aprovi una nova ordenança de transparència, mentre continua amagant a l’oposició la documentació d’uns contractes milionaris

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu ha criticat que l’alcaldessa, Carmen Ferrer, hagi dut a aprovació del ple de l’ajuntament d’avui la modificació de l’ordenança de transparència, mentre segueix amagant la documentació d’uns contractes milionaris reclamada des de fa mesos per l’oposició. El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, ha recordat que segueixen esperant accés als expedients relatius als contractes d’unes determinades empreses que han facturat quantitats milionàries a l’ajuntament durant els exercicis 2016, 2017, 2018 i 2019.

A més, tampoc s’ha facilitat còpia dels contractes de gestió del Centre Cultural de Jesús i del Teatre Espanya, sol·licitud que porta als calaixos del departament de Cultura des del passat 13 de gener.

La política del “postureig” del Partit Popular i de l’alcaldessa és “vergonyosa”, ha dit el portaveu del PSOE, ja que “des del 9 de novembre de 2020 amaguen els contractes milionaris que encara no hem pogut anar a visitar”. El Partido Popular “incompleix contínuament la Llei al no donar resposta als nostres  escrits i reclamació de documentació a la qual estan obligats, ja que es dret i deure del grup socialista fiscalitzar la feina que fa l’equip de l’ajuntament”.

Tot això es suma a “l’obscurantisme” de l’Ajuntament de Santa Eulària en relació amb el brot de COVID-19 succeït a dependències municipals el mes de febrer i la negativa de l’alcaldessa a deixar participar de la reunió de la Comissió de Salut Laboral. A més, “tampoc ens han enviat una còpia de la documentació de la passarel·la de Cala Nova i altres projectes que hem sol·licitat, a més d’amagar quines són les empreses homologades per fer feina al Palau de Congressos”.

En el ple, el grup PSOE ha votat a favor de la modificació de l’ordenança de transparència, després d’haver participat fent aportacions en el document final, però ha insistit que “no serveix de res aprovar noves ordenances, si després no saben complir ni els mínim legals que marca la llei quant a transparència i accés de l’oposició a la documentació de l’ajuntament”.

 

Retirada de la modificació de l’ordenança de taxis

El grup PSOE ha demanat en el ple de l’Ajuntament de Santa Eulària, sense èxit, la retirada de la proposta de modificació de l’ordenança municipal reguladora de la prestació del servei públic d’auto-taxi, que s’ha fet per recollir la petició del Consell Insular de fer obligatori vestir d’uniforme als i a les taxistes de tota l’illa d’Eivissa.

Finalment, el grup Socialista ha decidit abstenir-se: “Just ara que han minvat els ingressos del sector per culpa de la crisi de la covid, creim que no és el moment d’obligar-los a fer aquesta inversió en uniformes, que segons els i les taxistes podria arribar als 1.000 euros per llicència”, ha explicat ‘Benet’. A més, l’actual ordenança ja reflectia que els i les taxistes havien d’anar ben vestits, però “per part de l’ajuntament mai s’ha fet complir aquest aspecte”.

El portaveu del PSOE ha explicat que aquesta ordenança “està totalment desactualitzada” i que “s’han de fer moltes altres millores, com és adaptar-la a la normativa vigent, i no únicament aquest ‘pegat’ de l’obligatorietat de l’uniforme”.

Vicent ‘Benet’ ha explicat que damunt de la taula de la regidora de mobilitat hi ha importants reivindicacions del col·lectiu del taxi que no han estat escoltades, com són l’actualització de tarifes i ordre de càrrega i descàrrega. Hi ha altres demandes que també continuen desateses, com és dotar de llum una marquesina que va costar 50.000 euros fa tres anys i que segueix sense il·luminació, i posar tòtems amb les tarifes i el número de telèfon del servei, tal com venen reclamant des de fa molt de temps els i les taxistes de Santa Eulària.

Comments are closed