El grup PSOE critica que Vicent Marí destini el 51% dels romanents a les carreteres, i només un 11% a ajudes socials i econòmiques per la pandèmia

El grup PSOE del Consell Insular ha criticat avui que Vicent Marí destini la majoria dels romanents de l’exercici anterior a inversions en carreteres, en comptes d’ampliar ajudes socials i econòmiques per la pandèmia. PP i Cs han decidit destinar el 51% dels més de 35 milions dels romanents del Consell a inversions en xarxa viària, i només un 11% a ajudes per la Covid-19.

La decisió del govern de dretes del Consell Insular “no respon a les prioritats de la pandèmia”, ha lamentat l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, qui ha recordat que consellers i conselleres del PP varen sortir al carrer a manifestar-se per demanar més ajudes: “Tot el dia ploren ajudes a les altres administracions, i quan tenen la possibilitat d’aprovar les seues, no ho fan.”

El portaveu del PSOE també ha criticat que “vostès aprofiten que s’ha aixecat la regla de despesa per pensar quins projectes poden inaugurar d’aquí a dos anys, abans de les pròximes eleccions, però s’ha oblidat que estam davant d’una pandèmia, que les prioritats han canviat”. “No pensin a tallar cintes d’aquí a dos anys, pensin amb els problemes d’avui, en les persones, col·lectius i sectors econòmics que passen per dificultats”, ha dit el portaveu del PSOE.

Subvencions a dit de Vicent Marí

El portaveu socialista ha criticat que PP i Cs “han posat a tota marxa la repartidora de subvencions nominatives”. Una opció “de caràcter extraordinari, que converteixen en ordinària”, ha criticat. Un “abús” per “donar sous a determinades entitats privades”.

El Consell de Vicent Marí ha incorporat crèdits per un total de 696.000 euros en subvencions nominatives, que se sumen a les que ja establia el pressupost 2020 quan es va aprovar. Vicent Torres ha manifestat que “tenim seriosos dubtes de la legalitat d’alguna de les subvencions nominatives que han posat en aquesta modificació de crèdit”.

Falta de consens sobre els romanents

Vicent Torres també ha recriminat la falta de voluntat de consens amb l’oposició per part de l’equip de govern del Consell Insular, respecte a la destinació dels romanents del pressupost: “Ni consens, ni diàleg, ni tan sols un mínim de respecte de passar-nos la documentació amb temps suficient per estudiar-la bé”, ha lamentat, criticant “la política del ‘rodillo’ de tota la vida, autoritària de la dreta de sempre” per part del govern de Vicent Marí.

PP i Cs rebutgen la proposta del PSOE d’avançar el 75% de les subvencions esportives

La majoria formada pel PP i Cs del Consell Insular ha tombat la proposta del PSOE per avançar el 75% de les subvencions esportives. En el ple, el conseller Víctor Torres ha demanat “instar l’equip de govern de la institució a possibilitar, de manera excepcional a les entitats esportives l’opció de rebre un avançament equivalent al 75% de les subvencions nominatives contemplades al pressupost del Consell Insular de l’any 2021”.

La proposta també demanava “fer constar expressament a les bases reguladores de la concessió de les subvencions, de les properes convocatòries, que entitats esportives i esportistes individuals tenen l’opció de sol·licitar un avançament equivalent al 75% de les ajudes rebudes en la temporada anterior, per poder facilitar l’activitat de la nova temporada”.

El PP i Cs han votat en contra dels dos punts de la proposta.

Aprovada la proposta del PSOE contra el turisme d’excessos

En el Ple celebrat avui, el Consell Insular ha aprovat la proposta del PSOE contra el turisme d’excessos, i en favor d’una promoció per “un turisme de qualitat, familiar, cultural, gastronòmic i esportiu”. El PSOE considera que s’ha de treballar per “una recuperació que sigui sòlida i que ens permeti encarar un model basat en la qualitat, i no en la quantitat”.

En aquest sentit, el portaveu socialista, Vicent Torres, ha lamentat el “flac favor” del PP i Ciutadans al turisme d’Eivissa negant-se a aprovar l’ajuda de 1.000 milions d’euros del Govern de Pedro Sánchez a les empreses de Balears afectades per les restriccions sanitàries, en la votació celebrada aquesta setmana al Congrés dels Diputats.

Vicent Torres també ha exigit a Vicent Marí que digui “a quines comunitats autònomes vol llevar les vacunes”, després que aquest hagi afirmat en el Ple que les illes haurien de rebre més vaccins que altres territoris per poder afrontar la temporada turística. “Si depengués de la ministra (de Turisme), tota Espanya estaria vacunada. Les vacunes arriben per igual a tota Europa, i és Europa qui les distribueix”, li ha recordat el portaveu del PSOE.

Acord amb la proposta socialista per la igualtat de tracte i la no discriminació

El Ple del Consell Insular ha aprovat la proposta del PSOE per la igualtat de tracte i la no discriminació, que ha defensat la consellera socialista, Silvia Limones. Els punts acordats estableixen “instar al Congrés dels Diputats i als diferents grups parlamentaris a, en el menor temps possible, acabar els treballs d’elaboració i l’aprovació de la Llei d’Igualtat de Tracte i No discriminació” i “instar al Govern de les Illes Balears a començar els treballs per a presentar en el termini més breu possible, després de l’aprovació de la Llei d’igualtat de tracte, les mesures de caràcter legislatiu i administratiu que en el marc de les seves competències facin referència a la futura nova Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació”.

Comments are closed