El grup PSOE critica que Vicent Marí hagi utilitzat el Consell Insular de manera partidista durant la Covid-19. PP i Cs acorden mantenir el sou a la consellera no adscrita perquè “el convé”, com ha denunciat Vicent Torres.

El grup PSOE ha denunciat avui que Vicent Marí ha utilitzat el Consell Insular de manera partidista durant l’estat d’alarma, per atacar els governs socialistes de Pedro Sánchez i Francina Armengol. En el ple celebrat avui, l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha interpel·lat Marí per exigir-li “explicacions” i “transparència” sobre l’actuació del Consell Insular en relació a la pandèmia.

Vicent Torres ha insistit que el PSOE “seguirà donant suport a les mesures en favor de la recuperació”, però l’ha advertit que “no li donarem un xec en blanc”.

El grup socialista demana explicacions sobre els 50 milions d’euros amb què Vicent Marí ha valorat el seu pla de recuperació, ja que “no s’ha explicat a quines partides concretes aniran destinats”. També ha criticat que “han amagat el document amb els seus compromisos”, després que en la presentació pública “només es va donar a conèixer un resum de les mesures”.

Vicent Torres s’ha mostrat especialment crític amb l’ús “partidista” de la institució: “Vostè va exigir al Govern Balear que es fessin testos massius a tota la població. Cap Comunitat Autònoma ho ha fet, cap ni una, ni allà on governen vostès. Demana al Govern una cosa que sap que no és viable, que no fan ni els seus. Ho fa per criticar i posar en dubte la feina dels altres, per utilitzar políticament aquesta crisi”, ha criticat. Segons Torres, Vicent Marí “ha utilitzat l’estat d’alarma per carregar contra el Govern d’Espanya i el Govern de la Comunitat Autònoma”.

Respecte a la feina del Consell Insular durant la crisi, el portaveu del PSOE lamentat que “a pesar que fa moltes setmanes que podíem preveure una reobertura del turisme a partir de finals de juny, principis de juliol, aquest Consell Insular no té cap pla de xoc de promoció turística en marxa”

El portaveu del PSOE també ha exigit a Vicent Marí “explicacions” sobre la campanya de 750.000 euros de promoció turística adjudicada sense concurs públic, per via d’emergència, amb l’argument de la Covid-19. Vicent Torres ha preguntat entre altres qüestions sobre els criteris de selecció de les empreses adjudicatàries o per què un espot publicitari costarà 250.000 euros, més del que costarà la seua emissió televisiva, adjudicada per 175.000 euros.

Finalment, Torres ha criticat la “improvisació” de PP i Cs en la posada en marxa de l’alberg provisional de sa Blanca Dona. “Va fer alguna planificació el Consell Insular amb els ajuntaments per posar en marxa el pavelló, o va ser fruit d’una decisió improvisada i sense coordinació? Què pensaven fer amb aquestes persones en acabar l’estat d’alarma?

Preguntes que Vicent Marí no ha estat capaç de respondre durant la interpel·lació.

A Vicent Marí “li convé” mantenir a la consellera no adscrita
El portaveu del PSOE ha criticat la decisió de mantenir el règim de dedicació amb un salari del 60% a la consellera no adscrita, en comptes de retornar-la al grup socialista. Una decisió que han pres PP i Cs perquè “els convé”, com ha denunciat Vicent Torres. En el ple d’avui, la majoria de dretes ha decidit rebutjar el recurs de reposició del PSOE presentat per demanar la dedicació assignada en el seu moment a la consellera com a membre del grup socialista. “Una petició justa i que té sentit. De la mateixa manera que hem demanat, i seguirem demanant, que aquesta acta retorni al partit polític dels seus electors”, ha afirmat Vicent Torres.

El portaveu del PSOE ha insistit que tots els informes mantenen la mateixa conclusió: “Correspon únicament a vostès, que tenen la majoria d’aquest Ple, decidir quins consellers i conselleres disposen d’una dedicació o l’altra. És cert que cap llei obliga a retirar la dedicació a una consellera que passa a ser no adscrita, però és igual de cert que cap llei, cap sentència, obliga a mantenir-li la mateixa dedicació”, ha afirmat Torres, insistint que és “legal” modificar-li el règim econòmic.

Mocions del grup PSOE
En el ple d’avui PP i Cs han tombat la moció del grup PSOE, presentada pel conseller Víctor Torres, en favor d’un pla de xoc de suport a l’esport després de la Covid-19. El conseller socialista ha lamentat que l’equip de govern “ni s’ha llegit les propostes”, fetes “en positiu” per ajudar a un sector molt afectat per la crisi, com és el món de l’esport a Eivissa.

El ple del Consell Insular sí ha donat suport a la moció del PSOE presentada per la consellera Silvia Limones en favor de mesures per combatre la “bretxa digital”.

Comments are closed