El grup PSOE de Santa Eulària demana a l’ajuntament la millora de l’avinguda des Cap Martinet per facilitar l’accessibilitat a vianants i ciclistes

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu demana a l’ajuntament una actuació de millora de l’avinguda des Cap Martinet per facilitar l’accessibilitat a vianants i persones en bicicleta, amb una ampliació de voreres, carril bici i instal·lació d’elements de seguretat i de reducció de la velocitat dels vehicles. El portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, recorda que el poble de Jesús ha estat durant molt de temps “castigat” pel flux de trànsit rodat d’un costat a l’altre del poble, fins que s’ha construït la variant, i el mateix ha passat en altres vies com l’avinguda des Cap Martinet.

“A la vista de les noves necessitats provocades per aquesta pandèmia, amb moltes més persones que han agafat l’hàbit de passejar, ha quedat patent les mancances de seguretat i accessibilitat d’aquesta via a persones a peu o en bicicleta”, explica el portaveu del PSOE.
En el cas concret de l’avinguda des Cap Martinet, recentment també es va procedir a la millora del ferm d’aquesta via i el nou asfaltat ha deixat els passos de vianants a la mateixa altura que el ferm del carrer. Aquesta actuació ha provocat que es registri un augment de la velocitat dels vehicles, amb el consegüent perill que això suposa pels vianants.

En una moció que es debatrà al pròxim Ple de l’Ajuntament, el PSOE demana una inversió en aquesta avinguda, pensant en “un model de municipi per tal que els nostres pobles siguin més saludables i sostenibles”, facilitant que les persones “puguin gaudir de passejades a l’aire lliure”.

Com explica ‘Benet’, “al municipi de Santa Eulària trobam molts de carrers amb impediments a la circulació a peu o en bicicleta: mobiliari urbà, voreres estretes, aparcaments per a vehicles o zones de càrrega i descàrrega, són elements que han ocupat espais públics en detriment de les persones, i molt especialment d’aquelles que tenen necessitats especials.”

Prohibició a vehicles pesants

En el pròxim Ple, el grup PSOE també presentarà la petició de prohibir el trànsit de vehicles pesants com camions i vehicles de càrrega per la via que condueix des de la ronda de “Muebles la Fàbrica” a la carretera de Cala Llonga fins a la ronda de Can Lluís, i a tota l’avinguda des Cap Martinet, així com a la resta de carrers del poble, excepte casos puntuals per motius concrets com poden ser obres i prèvia autorització de l’òrgan municipal competent.

En la proposta del PSOE també es demanarà “prohibir l’accés de vehicles pesants com camions i vehicles de càrrega, provinents des de l’avinguda de Cap Martinet cap al centre del poble de Jesús”.

Comments are closed