El grup PSOE de Santa Eulària demana a l’ajuntament més implicació en la lluita contra les serps i que demani el suport del Consell Insular

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu demana a l’ajuntament més implicació en la lluita contra les serps, amb mesures com la posada en marxa, de forma immediata, d’una xarxa de trampes als votants dels parcs infantils i que es posi en contacte amb els centres de jardineria i vivers del municipi, en especial els que operen amb el consistori, per tractar d’evitar que introdueixin arbres com les oliveres durant els mesos d’hibernació de les espècies de serps que solen entrar per aquesta via.

El portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, alerta que zones situades a prop de parcs infantils “comencen a tenir una alarmant presència de serps, la qual cosa preocupa a les famílies que porten els seus petits a jugar a aquests centres d’oci infantil públics”. “Si bé és veritat que no s’han detectat espècies verinoses, si que mostren reaccions agressives”, ha alertat ‘Benet’.

El grup PSOE també demana a l’ajuntament “que es dirigeixi al Consell Insular d’Eivissa per demanar-li un augment del pressupost de la lluita contra les serps, amb la creació d’una línia de subvencions per col·laborar amb el finançament de les activitats organitzades pels ajuntaments”.

El portaveu socialista recorda que l’any 2003 es va detectar la primera serp de ferradura a la nostra illa. “Durant els anys següents, en el triangle entre Sant Llorenç, Santa Gertrudis i Santa Eulària, van aparèixer nombrosos casos que es van anar estenent sobretot pel nord de l’illa. Ara segueixen la seva “colonització” cap al sud, arribant ja de forma massiva a es Puig d’en Valls i Jesús”, ha explicat.

Vicent ‘Benet’ lamenta que la colonització cap al sud del nostre municipi i de l’illa d’aquesta plaga d’ofidis pareix que no s’atura i que aquestes serps continuen arribant a Eivissa i Santa Eulària des de diferents punts de la península, principalment amagades a les oliveres d’importació durant la seva hibernació, quan aquestes espècies s’amaguen del fred.

“Totes les Institucions estan intentant aturar aquesta expansió, però pareix que els esforços no són suficients, i per això el grup municipal Socialista demana a l’Ajuntament de Santa Eulària i al Consell Insular que s’hi impliquin més”, ha dit el portaveu del PSOE. A més, ‘Benet’ destaca que “actualment hi ha un moviment ciutadà que busca protegir la sargantana eivissenca de l’extinció que alguns informes preveuen per a l’any 2030, si no es prenen les mesures adequades per aturar l’expansió de les serps”.

Comments are closed