El grup PSOE de Santa Eulària demana la millora de la seguretat dels accessos als centres educatius i la creació de grups de voluntaris per ajudar a les entrades i sortides d’escola

El grup PSOE de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu demana la millora de la seguretat dels accessos als centres educatius i la creació de grups de voluntaris tant de Protecció Civil com de les APiMA per ajudar a les entrades i sortides d’escola. El portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, explica que hi ha hagut queixes de mares i pares que han sol·licitat més presència policial o canvis de recorreguts en les entrades i sortides, per garantir una major seguretat de l’alumnat. “Un exemple clar és la falta de seguretat que es dóna durant les entrades i sortides del CEIP Santa Eulària, per l’aglomeració de persones i vehicles”.

En una moció que es debatrà al pròxim Ple, el grup Socialista proposa “promoure la implementació de mesures que millorin i facilitin l’accessibilitat, la mobilitat i la fluïdesa del trànsit al voltant dels centres educatius i es millori la seguretat a tothom”. També es demana “col·laboració entre administracions i entitats dels diferents àmbits del voluntariat en el desenvolupament de protocols de seguretat i de la fluïdesa circulatòria al voltant dels centres educatius”, així com “facilitar la dotació de les eines necessàries (instruments, materials i formació) perquè les entitats de voluntariat i les persones voluntàries puguin desenvolupar la tasca encomanada”.

 
‘Benet’, recorda que el curs es va iniciar amb “una complexitat afegida” per la Covid-19, ja que “cada centre ha hagut de preparar un pla de contingència per poder adaptar la nova realitat a la situació de cada escola”. “S’ha vist que es fa necessari donar més seguretat a la ciutadania, mitjançant la implantació de corredors segurs per poder arribar a les escoles per part de les famílies i reforçar la seguretat i la mobilitat fluida en els moments d’entrada i sortida als centres que ara, potser seran per més temps i en més punts”, ha explicat el portaveu.

Fins al moment, la Policia Local ha estat treballant per fer que les entrades i sortides dels centres educatius es facin amb normalitat i segures, evitant aglomeracions i embussos circulatoris. No obstant això, “s’ha de reforçar la seguretat, per la qual cosa, pot resultar convenient el suport de grups de voluntariat de Protecció Civil, els quals ja desenvolupen tasques similars en situacions d’aglomeració al seu municipi”.

També es proposa “la implicació de la comunitat educativa”, pares i mares de l’alumnat, per poder fer més fàcil aquestes situacions, actuant amb grups de persones voluntàries per ajudar a fer més segur l’accés als centres educatius del municipi. El PSOE recorda que les APiMA són una eina de col·laboració i participació en la vida dels centres educatius i que, complint els requisits que indica la Llei del Voluntariat de les Illes Balears, poden considerar-se entitats de voluntariat.

Comments are closed