El grup PSOE de Santa Eulària demana un pla de recuperació de camins tradicionals a tot el municipi i la millora de la connexió dels carrils bici entre Jesús i es Puig d’en Valls

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu demana a l’ajuntament un pla de recuperació i manteniment de camins tradicionals i rutes a tot el municipi, així com la millora de la connexió dels carrils bici entre Jesús i es Puig d’en Valls, entre altres actuacions. A través d’una moció que es presenta en el pròxim Ple, el grup socialista demana “un compromís de l’alcaldessa, Carmen Ferrer, amb pla d’inversions per fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta”, com ha explicat el portaveu, Vicent Torres ‘Benet’, “tant amb la recuperació de camins i rutes ja existents, com amb la resolució dels punts negres de connexió que hi ha entre els diferents carrils bici”.

El passat diumenge 6 de juny, per una iniciativa d’una associació de Jesús anomenada “Jesús en transició”, es va dur a terme una bicicletada pel voltant del poble on “es varen posar de manifest les mancances existents en rutes que són o poden ser alternativa a les rutes habituals de la mobilitat motoritzada, rutes no viables per altre mitjà de locomoció que no sigui la bicicleta o que es puguin fer a peu, principalment a la zona sud del nostre municipi”.

En la seua moció, el grup PSOE demana a l’ajuntament propostes concretes com recuperar el camí de can Lavilla, a Jesús, per oferir així una ruta alternativa de ruta a peu o en bicicleta en aquesta zona, recuperar el camí des Quatre Cantons des Puig d’en Valls, camí que suposa a més a més un atractiu turístic en conduir a béns patrimonials, i recuperar el camí conegut com a camí de s’Empedrat, com a ruta alternativa per anar caminant o en bicicleta des del poble Jesús fins a la ciutat d’Eivissa.

Vicent ‘Benet’ explica que “és un fet que cada vegada més són les persones que dia a dia, fan ús d’aquestes rutes, bé per a la pràctica d’esports a l’aire lliure o simplement per fer passejos amb contacte amb la natura”.

“El nostre municipi té un gran potencial amb camins i rutes que són alternativa als recorreguts ordinaris més destinats a vehicles motoritzats i que, fet que hi ha una considerable manca de carrils bici. Recuperar i mantenir aquests camins tradicionals (anomenats antigament camins de carro o carreranys) i rutes, suposaria una gran oferta per a totes aquelles persones amants de les caminades i de les rutes ciclistes. Sí que és cert que ja comptam al municipi amb diverses rutes cicloturistes que és una bona oferta no només per als residents, sinó també pels nostres visitants, però aquestes rutes no sempre s’adeqüen a les necessitats d’una zona en concret, com és el cas en particular de la zona de Jesús i des Puig d’en Valls”, ha afegit.

El grup PSOE també constata que “una vegada que s’han acabat les obres de la nova variant de Ca na Negreta, s’han detectat una sèrie de mancances i de punts negres que en algunes ocasions posen fins i tot en perill la seguretat de les persones que, bé a peu o bé en bicicleta, són usuàries d’aquestes rutes”. És per això que en la moció el grup PSOE també demana a l’ajuntament “iniciar juntament amb el Consell d’Eivissa les accions adients per unir de forma correcta i segura, per a vianants i ciclistes, els nuclis de Jesús i es Puig d’en Valls amb el pas soterrat que uneix les dos localitats”.

Comments are closed