El grup PSOE de Santa Eulària denuncia la proliferació de rates i paneres als nuclis urbans i falta de neteja a les platges del municipi

El grup PSOE de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu denuncia la proliferació de rates i paneres a les zones urbanes del municipi i la falta de neteja a tot el litoral. Una situació que s’ha agreujat als últims mesos per “una manca de previsió per part de l’ajuntament en un assumpte de salut pública tan seriós com és la desratització i desinsectació”, segons ha criticat el portaveu del grup Socialista, Vicent Torres ‘Benet’. “La mala gestió del nou equip de Carmen Ferrer quant a neteja està començant a tenir conseqüències molt dolentes pels ciutadans i ciutadanes del municipi”, ha denunciat.

“Pel centre de Santa Eulària s’hi passegen rates com a conills.” Des del grup PSOE “fa mesos que advertim a la regidora de Medi Ambient, Mónica Madrid, de l’augment de la presència de rates, cada vegada de més grosses, i paneres pels carrers de Santa Eulària, però també als altres nuclis urbans de tot el municipi”.

Una situació que, segons Vicent ‘Benet’, “també és responsabilitat de la regidora d’urbanisme, Maria Cristina Tur Colomar, en el cas de solars abandonats”. En aquest sentit, un exemple d’aquesta falta de previsió de l’ajuntament es va viure en el darrer Ple, quan la regidora socialista Beatriz Fernández Olmos, va reiterar la petició de neteja d’un solar situat al carrer de Sant Josep, al centre de Santa Eulària, problemàtic per rates i brutor acumulada. La regidora d’Urbanisme va dir que “no estava brut” i que, igualment, “no ho podien tocar”. Una setmana després de la denúncia socialista, els operaris municipals feien neteja del solar.

“Creim que l’ajuntament ha de fer més i millorar la seua feina, en comptes d’esperar que arribin denúncies quan la situació és insostenible”, ha manifestat ‘Benet’. Quant a la neteja del municipi, ens trobam amb una “mala gestió de l’equip de govern de Carmen Ferrer que està començant a tenir conseqüències molt dolentes pels ciutadans i ciutadanes del municipi”.

Brutor al litoral de Santa Eulària

El grup PSOE denuncia que el mateix està passant amb l’acumulació de posidònia i restes dels temporals de l’hivern a les platges o a la desembocadura del riu. A pesar de la “neteja estètica” que es va fer recentment al riu, “aquestos punts segueixen acumulant molta brutor, a pesar que els residents ja poden gaudir del litoral des del 25 de maig i que molts establiments de restauració han reiniciat l’activitat”.

Segons el portaveu del PSOE, “l’ajuntament ja fa dies que hauria de tenir les platges netes” per “ajudar el sector turístic a reiniciar l’activitat en les millors condicions”. A més, “per un costat deim que volem turistes d’altres illes, com fa l’exalcalde, Vicent Marí, des del Consell Insular, i per l’altre tenim un ajuntament amb la seua companya Carmen Ferrer que no s’ha preocupat mica de tenir el litoral de Santa Eulària en bones condicions de neteja”.

Comments are closed