El grup PSOE de Santa Eulària denuncia l’abandonament del barri de ses Torres de Dalt i de l’entorn de la Torre de ca n’Espatleta

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu denuncia l’abandonament del barri de ses Torres de Dalt i l’entorn de la Torre de ca n’Espatleta, bé patrimonial protegit, al poble de Jesús, per culpa d’una total falta d’interès de l’ajuntament de Carmen Ferrer en el manteniment de la zona.

El portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, ha recordat que el mes de maig de 2019 es va aprovar per part del Consell d’Eivissa, en aquell moment presidit pel socialista Vicent Torres, una subvenció de 100.000 euros a l’Ajuntament de Santa Eulària per a la reforma de la Torre de Ca n’Espatleta, declarada Bé d’Interès Cultural (BIC). A primers de febrer de 2020 es varen inaugurar les obres de recuperació, d'”un element de gran riquesa patrimonial, que podria ser un referent de la zona, oferint-se visites tant a residents com a turistes”, explica ‘Benet’.

No obstant això, des de la seua inauguració, la torre “està totalment en desús i amb evidents signes d’abandonament”. Des del grup municipal del PSOE de Santa Eulària “exigim a l’ajuntament que posi en marxa de forma urgent un pla d’adequació i neteja dels carrers que envolten aquest bé, ja que moltes de les voreres no són transitables i estan plenes d’herbes”, ha manifestat el portaveu del PSOE.

“La falta de manteniment és general a tota la zona”, segons ‘Benet’: “Molts de solars estan abandonats, amb el perill d’incendis que això comporta, ja que les herbes han crescut molt i ara estan seques, i també hi ha tanques i ferros rovellats tirats en terra i restes d’obra amuntegats a qualsevol racó”. “És responsabilitat de l’ajuntament exigir als propietaris que els solars estiguin nets, sense acumulació de restes perilloses”, ha recordat el portaveu socialista.

El barri de ses Torres de Dalt “s’ha desenvolupat recentment i té molta falta d’infraestructures públiques, però ens trobam que està totalment oblidat per part de l’ajuntament”. Les persones que hi resideixen “estan discriminades, respecte a altres barris del municipi de Santa Eulària”, ha criticat el portaveu del PSOE.

Comments are closed