El grup PSOE de Santa Eulària exigeix a l’alcaldessa que resolgui la falta d’efectius de Policia Local, per tal de millorar la seguretat en el municipi i combatre les festes il·legals

El grup PSOE de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu exigeix a l’alcaldessaCarmen Ferrer, que resolgui la falta d’efectius de Policia Local, per tal de millorar la seguretat en el municipi. “En matèria de seguretat, el primer que ha de fer l’alcaldessa és complir amb les seues obligacions i responsabilitats, primer de tot assegurant la correcta dotació d’efectius del cos municipal de la policia”, ha manifestat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’.

El grup municipal socialista alerta de la “proliferació de festes il·legals a cases privades, amb certs punts negres com són Talamanca, Can Fornet, Cala Llonga i Santa Gertrudis, on aquest tipus d’activitat il·legal s’està incrementant de forma preocupant”.


No obstant això, Santa Eulària compta amb una plantilla de Policia Local “clarament insuficient”, i es tracta d’“un problema endèmic que no s’ha solucionat a temps”, denuncia el portaveu municipal.

El grup Socialista aposta per un increment de la plantilla local des de fa molt de temps i reclama a l’alcaldessa que busqui solucions: “Amb l’actual plantilla de policia i, d’acord amb una jornada laboral ordinària, la mitjana de policies disponibles per torn no arriba als 4 efectius, la qual cosa és ridícula per un municipi com Santa Eulària, que té una població del voltant dels 40.000 habitants, més el nombre de visitants que s’hi sumen durant la temporada turística”.

Vicent Torres també ha explicat que el passat mes de novembre es va renovar el conveni amb el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament de Santa Eulària per a la incorporació del cos de Policia Local al Sistema Integral dels casos de Violència de Gènere (Viogem), “un pas molt important per a la seguretat al nostre municipi, però també una oportunitat en assumir aquesta tasca d’incorporar més policia a la plantilla d’acord amb el que preu la normativa vigent, i això és el que seguirem demanant”, ha explicat el portaveu socialista, ja que “existeixen les ferramentes legals per incrementar la plantilla”.

Quant al control de les festes il·legals, els i les socialistes de Santa Eulària proposen a Carmen Ferrer que al proper Consell d’Alcaldes demani constituir una mesa de feina liderada pel Consell d’Eivissa, que consti amb representació de totes les institucions, per treballar aquesta problemàtica i trobar solucions a un problema que cada dia va en augment i que no provoca més que situacions de conflicte i risc, com va passar fa poc a Santa Eulària a una festa on una persona va acabar ferida.

El grup PSOE també alerta dels problemes d’acampades il·legals i, en particular, a la proliferació de caravanes en llocs no habilitats, cosa que comporta importants perills com és el risc d’incendi o acumulació de residus. Des del Grup Municipal Socialista li recorden a l’alcaldessa de la iniciativa que va presentar el seu grup al Ple d’octubre de 2019 en relació amb la creació d’una àrea de servei per autocaravanes entre altres propostes, iniciativa que va estar rebutjada per  grup del Partit Popular a l’ajuntament de Santa Eulària. “L’alcaldessa es posa de perfil quan des del grup municipal socialista se li proposen solucions a problemes seriosos del municipi”, denuncia ‘Benet’.

“Està molt bé que demanem a qui pertoqui seguretat pel nostre municipi i està molt bé que a la Junta Local de Seguretat es posin damunt la taula tots i cada un dels problemes que afecten la seguretat i a la bona convivència de la ciutadania de Santa Eulària, però la gestió municipal en matèria de policia segueix sense millorar, i és un problema ja existent a l’anterior legislatura quan l’actual alcaldessa era llavò regidora responsable d’Interior i de Policia Local”, ha recordat.

Comments are closed