El grup PSOE de Santa Eulària presenta una denúncia per l’incompliment de les normes anti-Covid en el partit de la Copa del Rei

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu presenta una denúncia davant la direcció general d’Emergències i Interior del Govern de les Illes Balears per presumpte incompliment de les normes anti-Covid en el partit de la Copa del Rei de futbol que dissabte passat va enfrontar la Penya i el Valladolid. A més de l’alcaldessa, Carmen Ferrer, i del regidor d’Esports, Toni Ramón, també hi varen assistir com a públic altres polítics del PP, com el tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio (imatge adjunta). Fins i tot hi havia menors a la graderia, a pesar que l’esdeveniment s’havia de celebrar “sense públic” i amb el personal “imprescindible” per a la seua celebració, com estableixen la normativa sanitària del Govern de les Illes Balears i les instruccions de la Federació de Futbol de les Illes Balears.

A més a més, el mateix ajuntament ha reconegut que el bar del camp de futbol es va obrir per atendre les persones assistents, i com es pot comprovar en diferents imatges que s’han fet públiques a través de les xarxes socials, a pesar que aquests establiments han d’estar tancats com obliga el decret del Govern Balears de nivell 4 reforçat de restriccions per la Covid.

El portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, considera un “escàndol” les informacions que s’han anat sabent en les últimes hores: “L’ajuntament, començant per l’alcaldessa, i pel regidor d’Esports, no només han incomplert les normes ells mateixos, acudint a un esdeveniment en el qual no eren ‘imprescindibles’, sinó que han permès que hi assistissin altres persones, entre elles polítics del seu partit”.

Vicent ‘Benet’ exigeix a l’alcaldessa que “doni públiques explicacions i que se sàpiga quins són els ‘enxufats’ que varen anar a vorer el partit, mentre els seguidors de la Penya es quedaven a ca seua amb l’únic consol de poder veure aquest històric partit per la televisió”.

El portaveu socialista també critica la resposta que va donar ahir l’ajuntament: “Les justificacions que intenten donar són inversemblants, no hi ha per on agafar-les, perquè la normativa és molt clara. No era un acte institucional, era un partit de futbol, per tant s’havia de fer sense públic i amb el personal imprescindible”.

A part d’això, ‘Benet’ també recalca que “el mateix ajuntament reconeix que el bar estava obert” i que “a les imatges es veu clarament que funcionava per atendre el públic de la llotja”.

En la denúncia presentada davant la direcció general d’Emergències i Interior, el grup PSOE demana que “s’emprenguin les diligències necessàries davant aquest flagrant incompliment de les recomanacions i normativa vigent per raons de salut pública”.

Comments are closed