El grup PSOE de Santa Eulària proposa un pla de reactivació de la zona turística des Canar basat en rutes i activitats culturals

El grup PSOE de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu proposa a l’equip de govern un pla de reactivació de la zona des Canar basat en rutes i activitats culturals. El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, explica que la cultura pot ser “un element diferenciador per reactivar es Canar”, on ja tradicionalment, gràcies a una iniciativa privada, el Mercat Hippy de Punta Arabí, s’ha convertit en “un referent turístic per a la nostra illa”.

 

Actualment, la zona turística des Canar “està en decadència des de fa ja algunes temporades per la falta d’iniciatives d’aquest ajuntament”, lamenta ‘Benet’: “No s’hi han fet les inversions públiques que mereix una zona turística on molts empresaris sí que han invertit per la modernització dels seus establiments. Per part d’aquest ajuntament, no hi ha hagut cap iniciativa relativa a la reactivació de la zona”. Un “decadència iniciada ja fa uns anys que ara està en la seva fase més dura pels efectes de la COVID-19”.

 

La zona des Canar, igual que altres indrets del municipi de Santa Eulària on la indústria turística és la principal font d’ingressos, “necessita plans de reactivació econòmica, que motivin la reobertura de molts negocis que avui no saben quin serà el seu futur”. Segons el portaveu socialista, “hi ha molts negocis que tenen el seu personal en ERTO i que es troben en situacions molts febles per afrontar un hivern sense ingressos”, per la qual cosa “necessiten tot el suport de l’Ajuntament de Santa Eulària”.

 

És per això que el grup PSOE defensarà en el pròxim Ple de l’ajuntament la proposta de “realitzar de forma immediata i urgent un Pla de reactivació per a la zona turística des Canar, basat en la creació d’unes rutes d’exposicions itinerants de pintura, escultura i artesania popular i tradicional”. El grup socialista proposa que la ruta cultural es faci a través dels diferents establiments turístics de la zona que hi vulguin participar, “afavorint així no sols el flux de visitants a la zona, sinó també donar visibilitat i oportunitats a tot un col·lectiu d’artistes, tant als més coneguts com a aquells més novells, a qui els costa fer-se un lloc a un món difícil i complicat per aquests moments en el que ens trobam”.

Comments are closed